A negyeddöntő játékosa: David Levin

2024.03.22. 13:03 |

A Csíkszereda légiósa a visszatérése után ott folytatta, ahol korábban abbahagyta: a BJAHC elleni párharcban – a törölt meccset is beleszámítva – 7 góllal (anélkül 6-tal) és 7 gólpasszal zárt. A mindent eldöntő hetedik meccsen is főszereplő volt, gólt és asszisztot jegyzett, ezért is lett a negyeddöntő legjobbja.

Az izraeli-kanadai David Levin február 15-én játszott utoljára alapszakasz-bajnokit, akkor a DAB ellen 8-1-re megnyert mérkőzésen 2 góllal és 3 gólpasszal vétette észre magát, majd aztán távolmaradt a Csíkszereda további meccseitől.

Az alapszakaszban 37 mérkőzésen volt a jégen, ez idő alatt 26 gólt és 33 gólpasszt írhattak a neve mögé, ez 59 pontot jelent. (Ehhez társult egyébként még a román bajnokságban 16 meccs, ezeken 21 gól és 23 gólpassz.)

A rájátszást felvezetendő kisvideóban aztán már újra feltűnt, és felvette azt a bizonyos aranyszínű mezt, a szeredai drukkerek nagy örömére a playoffra ismét a csapatot erősíti.

A szó szoros értelmében: az első meccsen, Káposztásmegyeren még „csak” egy asszisztja volt, a másodikon viszont az ő góljával nyert Budapesten a Csíkszereda, más kérdés, hogy az a siker és ezzel együtt a győztes találat nem számít bele a statisztikákba, miután a BJAHC megóvta a találkozót játékvezetői műhiba miatt, és az eredményt törölték. A „második” meccsen, már Erdélyben egy góllal és két gólpasszal jelentkezett David Levin, de azt a találkozót hosszabbítás után a Kangyal-csapat nyerte. A második, Vákárban rendezett negyeddöntő viszont 4-3-ra a csíkiaké lett, Levin lőtte mind a négy gólt, melyek közül a második klasszismegoldás végén született.

Következett két góltalan (de három assziszttal záruló) negyeddöntő, hogy aztán szerdán újabb góllal és legfőképp továbbra is remek játékkal rukkoljon elő – mindez már továbbjutást jelentett a Csíkszereda számára.

"Nagyra értékelem, hogy az Erste Liga engem választott a negyeddöntő legjobb játékosának. Köszönöm a csapattársaimnak, hogy ehhez hozzásegítettek, nagyon sokat jelent ez nekem. A továbbiakban is azon leszek, hogy a legjobbat nyújtsam a jégen, és boldoggá tegyem a szurkolóinkat. Ez a munkám” – mondta David Levin az elismerésről.

Volt egyébként már A hét játékosa Levin, még januárban, amikor sorozatban 9 (!) bajnokin volt eredményes, ilyen sorozatra azóta sem volt képes senki. (Igaz, Chris Bodó majdnem megdöntötte ezt a szériát, hiszen volt egy hétmeccses sorozata, aztán egy találkozón csak két gólpasszt ért el, hogy aztán jöjjön számára ismét hat olyan mérkőzés, amelyen betalált.)

Akkor így fogalmazott: „Igen, mondhatjuk, hogy technikás játékos vagyok, de nagyon szeretem használni a gyors lövésemet is, és úgy érzem, hogy jól meg tudom ítélni, hová mozognak a csapattársaim a jégen, anélkül, hogy folyamatosan figyelném őket, erősségemnek gondolom, hogy jól látok a pályán.” Sietett viszont akkor is hozzátenni, a csapattársainak köszönheti, hogy ki tudja magából hozni a képességeit, egyben dicsérte Kevin Constantine-t is, aki rendre megtalálja azokat az apró részleteket, amikkel meg tudnak nyerni egy mérkőzést.

David Levin tavaly a Nottingham Panthers játékosa volt, ahol együtt játszott többek között a ferencvárosi Adam Bradyvel, akivel ismét ellenfélként találkozhat, de az alapszakasz-mérkőzésekhez képest már jóval nagyobb tét mellett.

A Fradi ellen Levin és a Csíkszereda mérlege felemás az alapszakaszból. Először még októberben 6-5-re nyert az FTC szétlövés után, Levin nem talált be a Tüskecsarnokban és „csak” négy lövése volt, valamint a büntetőt is kihagyta. Húsz nappal később 4-3-ra hozta a meccset a Csíkszereda, ez volt az első győzelme a pocsék szezonkezdet után (akkor épp Hozó Leventével a kispadon), Levin itt is négy lövésig jutott. Január 11-én jött aztán a 9-3-as nagyarányú siker a Vákárban, két Levin-gólpasszal, majd egy 7-2-es vereség már februárban, a Tüskében, itt főszereplőnk egyenlített még 2-2-nél.

David Levin tehát eddig egyszer volt eredményes a Ferencváros ellen a négy korábbi mérkőzésen, pénteken 18:30-tól megpróbálja ezt a számot egy kicsit feljebb tornászni.