Voris-parádéval lenullázta a Brassót és a 2. helyre ugrott a DVTK

2022.10.27. 20:57 |

Hiába a számos minőségi brassói helyzet, Janis Voris óriási napot fogott ki, a miskolciak pedig remek győzelmükkel a tabella második helyére röppentek.

A miskolci kapuban Voris, a brassóiaknál Tőke kezdett. A hazaiaktól még hiányzott a visszatéréshez egyre közelebb álló Wehrs, míg a vendégektől a négymeccses eltiltását megkezdő Kóger, a friss igazolás Szabó Krisztián ezúttal a harmadik sorban kapott lehetőséget.

Nem sokáig ismerkedtek a csapatok, már a 3. percben megtört a gólcsend, a hazai nevelésű első sor hozta össze a DVTK vezető találatát. Galajda lőtt passzából Miskolczi perdített, ez még lejött, Mattyasovszky azonban begyűjtötte a pakkot és visszatette az akciót indító Galajdának, aki szép gólt lőtt. A 12. percben egyenlítés helyett megduplázták előnyüket a Jegesmedvék. Komoly brassói helyzet után – Schaber ütött el a korong fölött a kapu torkában – fordult a Miskolc, a kontra végén Ilvessuo próba szerencse alapon eleresztett kékvonalas lövése Tőke lepkése mellett-fölött száguldott a hálóba. A nyitó harmad hátralévő része a remeklő Vorisról szólt, a hazaiak hárommal kevesebb kapura lövés (11:14) mellett is kétgólos vezetéssel fordultak a szünetre.

A fór a mérkőzés derekán emberelőnyben háromra nőtt. Előbb Kulesov még óriási csilingelő kapuvasat vágott, ám néhány másodperccel később már semmi sem menthette meg a brassóiakat: Kiss Roland keresztpassza után Löveire már nem értek át, ki is pókhálózta a hosszú sarkot. Próbálkozott becsülettel a Corona, meg is voltak a helyzetei, ám az óriási napot kifogó Voris kapuson képtelenek voltak túljutni: a fiatal lett portás negyven perc után elképesztő, 33/33-as mutatóval tartotta csapatát.

A záró periódusban fegyelmezetlenségeivel gyakorlatilag saját magát fosztotta meg a Brassó attól, hogy szorossá tegye a mérkőzést. Noha a három kisbüntetést kivédekezték, majd maguk is megpróbálkozhattak két előnnyel, Vorist ezen az estén egyszerűen nem lehetett legyőzni, félelmetes formában védve, 45 lövésből 45-öt hatástalanítva ért el megérdemelt shutoutot. A DVTK 3-0-s sikerével a tabella második helyére lépett fel, legközelebb Mindenszentek napján a Csíkszeredát fogadja, míg a Corona pénteken már Debrecenben vendégszerepel.

Nyilatkozatok

Galanisz Nikandrosz, másodedző, DVTK Jegesmedvék: „Kívülről úgy tűnhet, hogy egy magabiztos győzelem volt, belülről már nem teljesen. Az első harmadban nagyon jól játszottunk, a részletek ott voltak, ahol kellettek. Ezt követően volt pár olyan hiba, amik során ha nem Janis áll a kapuban akkor nem biztos, hogy megússzuk gól nélkül. Ettől függetlenül nagyon egybe voltunk és végig tudtuk irányítani a meccset. Nagyon nagy pluszt ad nekünk, hogy egy ilyen nagyszerű közönség áll mögöttünk.”

Dave MacQueen, vezetőedző, Corona Brasov: „Nyilván nem vagyunk boldogok, de tetszett a csapatom reakciója, úgy gondolom, hogy sokkal többet érdemeltünk a 3-0-nál. Az este nagy részében jól teljesítettünk a támadó zónában. Az első harmadban csináltunk néhány hibát, amik gólokba kerültek. Úgy tűnik, hogy akárhányszor hibázunk, a kapunkba jut a korong, ha az ellenfél hibázik, akkor viszont nekünk nehézséget okot a gólszerzés. Még nem láttam a statisztikát, de szerintem közel 50 lövésünk volt, jó lehetőségeink, de az ellenfél kapusa ezeket hárította. Büszke vagyok a srácokra, szerintem keményen dolgoztak és a meccs többségében mi voltunk a jobb csapat.”