Visszavágott az UTE

2020.11.17. 21:34 |

Selan és Duschek remeklésének köszönhetően győzött az újpesti csapat a DEAC ellen az Erste Liga keddi játéknapján.

UTE-DEAC 5-2 (1-1, 2-0, 2-1)

A hazaiaknál Duschek idei második mérkőzését játszott, közel másfél hónap után visszatérve, míg a 17 éves Balázsi Márton ezúttal debütált. A DEAC keretében már nem volt ott Blake Orban, aki távozott a klubtól.

Jó tempóban indult a meccs, nem óvatoskodtak a felek. Az UTE rögtön első emberelőnyét kihasználta, a 6. percben Benk lőtte be közelről Bodó nagyszerű passzát. A másik oldalon nem éltek az első fórral, de kisvártatva Hári egyenlített, bár itt is inkább az assziszt volt látványos: Kulesov a kapu mögülről, a társainak háttal állva passzolt.

A második harmad elején Selan gyors góljával újra vezettek az újpestiek. Ekkor – az első harmaddal ellentétben – a lila-fehéreknek volt több helyzetük. A 37. percben pedig növelte a különbséget az UTE, Selan távoli lövésébe Szabad tette bele az ütőjét.

Az utolsó felvonás páros kiállítást hozott, a négy a négy elleni játék alatt pedig Selan ismét betalált. A debreceniek reményeit Szűcs hozta vissza, sorozatban harmadik meccsén szerzett gólt. A DEAC nagyon küzdött, hogy még közelebb zárkózzon, de Szűcs lövése a kapuvasról kivágódott. Az UTE viszont egy újabb megpattanós góllal eldöntötte a meccset, Benk nyúlt bele Selan lövésébe.

Az UTE ezzel visszavágott a debrecenieknek a két héttel ezelőtti 8-1-es vereségért, és feljött a negyedik helyre, a debreceniek továbbra is a másodikak.

Legközelebb mindkét csapat vasárnap lesz érdekelt. Az Újpest a MAC HKB vendége lesz, a DEAC pedig a Vasast fogadja.

Nyilatkozatok

Virág Csaba, vezetőedző, UTE: „A Debrecen nagyon jó erőkből álló csapat, ezért próbáltunk már a mérkőzés elején rendszerezetten és okosan játszani. Bár hátul még mindig sok a hiányzónk, de a fiatalok kiválóan helytálltak a védelemben, és kapusunk, Duschek Dávid is nagyszerű teljesítménnyel tért vissza. Jó dolgokat csináltunk a jégen, ennek köszönhetjük a győzelmet.”

 David Musial, vezetőedző, DEAC: „A második gólunk után még azt hittem, hogy visszajöhetünk a meccsbe, de aztán az ötödik újpesti találat után már nem maradt esélyünk. Még a mérkőzés elején, az első harmadban elég bután játszottunk, bár voltak helyzeteink, de kihagytuk őket. Három éve nem tudunk nyerni a Megyeri úton, ma is az UTE volt a jobb csapat.”