Visszatért a dobogóra a Csíkszereda

2017.12.02. 22:35 |
A Csíkszereda 6-4-re nyert az Újpest ellen a dobogóért küzdő csapatok meccsén az Erste Ligában.

Telt ház várta a Csíkszeredai Sportklub és az Újpest csapatát at Erste Ligában. A Sportklubnál vállsérülés miatt Valchar és Antal Zs. maradt ki, míg Bíró Tamás hosszas sérülés után tért vissza.

A hazaiak már az első percektől kezdve jobban játszottak, ennek pedig a 8. percben lett meg az eredménye, amikor Rokaly Szilárd vezetéshez juttatta a kék-fehéreket. Pár percre rá az első gól szerzője közel állt a duplázáshoz, de Sila nagyot mentett. A 17. percben viszont tehetetlen volt Farkas jól eltalált löketével szemben. Itt még nem volt vége, a 19. percben Gecse a kék vonalról szerzett gólt.

Míg az első periódusban egy kiállítás sem volt, a másodikban csak úgy jöttek egymás után. Az Újpest igyekezett nyomást gyakorolni ellenfelére, aminek köszönhetően hátul kinyílt. A hazaiak számtalan alkalommal kontrázhattak volna, de sok volt a pontatlanság a játékukban. Benne volt a gól az újpestiek játékában is, ezt bizonyított Sikorcin hatalmas helyzete, amikor Onodinak kellett egymás után háromszor védenie. A játékrész utolsó perceiben felpörögtek az események. Előbb Ropret emberelőnyből szépített, majd Szcsasztlivij ugrott ki és mattolta Silát. A 39. percben Ropret újfent betalált, visszahozva az újpesti reményeket.

Aztán ez nem tartott sokáig, a Csíkszereda nagyobb elánnal játszott az utolsó harmadban, és Sila tartotta sokáig meccsben a vendégeket. A 48. percben ő is tehetetlen volt, Szcsasztlivij hatalmas gólt ragasztott a hálójába. A Sportklub támadásban maradt, de sem Rokaly Sz., sem Fabus nem tudta kihasználni ziccerét, aztán az 53. percben Győrfy kékvonalas lövésébe Egyed ért be, ezzel eldöntve a meccset. Az UTE bő egy percen belül két gólt szerzett Frolik és Becze révén, ám arra már nem maradt ereje, hogy egyenlítsen.

A Csíkszereda ezzel visszatért a dobogóra, és öt ponttal elhúzott az Újpesttől, bár egy meccsel többet játszott.

SC Csíkszereda-UTE 6-4 (3-0, 1-2, 2-2)

Nyilatkozat

Leo Gudas, Csíkszeredai Sportklub: „Jól játszottunk, bár elkövettünk egy pár ostoba, nagy hibát, melyet ki is használt az ellenfél. Összességében viszont elégedett vagyok és remélhetőleg a Dunaújváros ellen is ilyen jól fogunk játszani."

Szilassy Zoltán Újpest: „Hogy ezt a mérkőzést elveszítettük, azt annak köszönhetjük, hogy elképesztően puhán jégkorongoztunk. A saját harmadunkban szemmel akartuk verni az ellenfelet, amely ebben a sportágban nem működőképes és ez különösen azért fájó, mert itt négy gólt ütni nagy dolog. Ebből adódóan az offenzív részével elégedett voltam, még nulla lőtt gólunknál is, mert amikor a támadó harmadban voltunk, keményen dolgoztunk, de egy ilyen kaliberű csapat ellen, sőt senki ellen, nem lehet ilyen vérszegény hátsó munkát végezni. Ránk nem jellemző, hogy ilyen sok gólt kapunk. Nagyon egyszerű dolog, amin javítani kell, éspedig agresszívebben kell játszanunk.”