Vincze Péter duplázott a korábbi csapata ellen

2022.11.28. 19:59 |

A Gyergyói HK többek között az UTE korábbi csatárának köszönhetően győzött a lila-fehérekkel szemben.

A házigazda összeállításában ezúttal is Györfy Tihamár pótolta a beteg Saarit, a szintén hiányzó Császár Hunor helyén Vincze Gergő kapott lehetőséget. A kapukban az első számú kapusok, nevesen Rinne és Rajna kezdtek. A negyedik percben megszerezte a vezetést a GYHK, az első cseréjét játszó negyedik újpesti sort alaposan megbolondította a Sárpátki, Sylvestre, Vincze Péter trió, a korongjártatás végén a volt újpesti támadó mattolta Rajnát. Fél perc múlva egyenlített az Újpest, Just passzolt az üresen érkező Henttonenhez, aki kilőtte a hosszút, 1-1. A folytatásban Sylvestre lövését követően ismét leesett Rajna fejvédője, ám a válogatott hálóőr a brassói mérkőzéssel ellentétben nem kapott ebből gólt. A 15. percben Sylvestre kékvonalas lövésébe ért bele a kapu előtt a duplázó Vincze Péter, 2-1. A harmad hajrájában lemásolta második gólját a Gyergyó, ezúttal Fejes lövésébe tette bele az ütőjét Brance Orban, a játékvezetők rövid videózást követően érvényesnek minősítették a találatot.

A második harmad gyors hazai góllal indult, egy kapu előtti kavarodást követően Bodó előzte meg Tornyait és a hálóba húzta a korongot, 4-1. Pereszunko ziccerben szépíthetett volna, ám Rinne fogta az ukrán próbálkozását. Amikor már kezdett az UTE magára találni, és egyre több időt töltött el a hazai harmadban, akkor Haaranen ugratta ki a kékvonalon várakozó Sylvestre-t, aki gyönyörűen eltette a korongot Rajna lábai között, 5-1. A folytatásban emberelőnyben vesztett korongot az UTE, Orban és Bodó lerohanása kapuvason végződött, majd a kiegészülés pillanatában Shirley középre adását követeőn Németh Attila kapcsolt a leggyorsabban, és meglőtte csapata második találatát, 5-2.

Az utolsó játékrész során harmadik emberelőnyét kihasználta a GYHK, Tranca lövését követően a gólvonal felé csúszott a korong, Sárpátki az üres kapuba pofozta. A hajrában a helyzetbe kerülő Kovács Alexre csapott rá bottal Fejes, szerencsére a fiatal újpesti folytatni tudta. A Gyergyó sima 6-2-s győzelmet aratott, továbbra is tapad a listavezető BJAHC-ra, pénteken Miskolcra utazik. Az idegenben továbbra is pocsék formát hozó UTE – 10 mérkőzésből mindössze 3 pontot gyűjtöttek a lilák – ugyanaznap a Brassót fogadja.

Nyilatkozatok

Szilassy Zoltán, vezetőedző, GYHK: "Számszerűleg lehetett ez könnyebb kintről nézve, én nem így éltem meg, hogy könnyebb meccs lett volna. Sok mérkőzést játszottunk, így a fizikális és a mentális stresszt is kezelnünk kellett, amiben pedig hiányérzetem volt, az a konzisztens teljesítmény: az első harmad első tíz perce nem volt jó, a második tíz parádés volt. A második harmadban pont fordítva. A harmadik harmad előtt azt kértem, hogy úgy játsszunk, mintha 0-0 lenne, és akkor leszünk jó csapat, ha három olyan harmadunk lesz, mint az utolsó. Nagyon jól öltünk az utolsó harmadban, összességében pedig tetszett, ahogy ezt a hétvégét kezeltük. Jön egy kis pihenő, utazás, regenerálódunk és készülünk a DVTK ellen."

Virág Csaba, vezetőedző, UTE: "Úgy gondolom, hogy ennyi nem volt a két csapat között, hiszen nekünk is megvoltak a minőségi gólhelyzeteink. Az biztos, hogy a Gyergyó sokkal jobban értékesítette ezeket, és nagyon nehéz úgy meccset nyerni, hogy nem uraljuk a saját kapunk előterét. Beleérősből és kipattanóból kaptunk gólokat, ráadásul a Gyergyó a saját kapuja előterét is jobban uralta. Abszolút megérdemelten nyert az ellenfél."