Vezet a Fradi

2022.04.01. 20:58 |

Az FTC-Telekom 5-1-re nyert a címvédő SC Csíkszereda ellen az Erste Liga döntőjének első mérkőzésén. A hazaiak játékosa, Salló Alpár súlyosnak tűnő sérülést szenvedett.

SC Csíkszereda - FTC-Telekom 1-5 (0-2, 1-0, 0-3)

A Becze nélkül játszó Csíkszereda az óvatosabb első percek után magához ragadta a kezdeményezést, de volt helyzete a Fradinak is. A 12. percben volt Lapenkov és Bohunicky akaszkodott össze, a vendégek játékosa 2+2 percet kapott, de a fórral a hazaiak nem tudtak élni. Salló szerencsétlenül esett egy palánk melletti ütközésnél, hordágyon vitték le. A hajrá a vendégeké volt, másfél percen belül lőttek két gólt. Fowlie takarásból, a palánk mellől lőtt, Kulmala pedig kiugrás után volt eredményes.

A második harmadban az FTC három emberhátrányt is ki tudott bekkelni, majd Kulmala a vasat találta el. Fórba került a Fradi is, de nem tudott újabb gólt lőni Adorjánnak. Aztán a 33. percben egy eladott korong után szépített a Csíkszereda, Stach volt eredményes közelről. Újabb hazai emberelőny következett, de ez is kihasználatlanul maradt.

Jól kezdte az utolsó harmadot a Fradi, növelte előnyét. Somogyi szerzett korongot, Bán pedig értékesítette a ziccert. Bő másfél perc után Tóth Gergő növelte háromgólosra a különbséget. A 48. percben aztán emberelőnyben Pavuk kapásból szerzett nagy gólt. Adroján helyett Szamankov állt be az utolsó 12 és fél percre. A hajrában még két hazai kisbüntetést jegyezhettünk fel, a Fradi pedig biztosan őrizte előnyét.

A Csíkszerda az idény során először kapott ki otthon alap játékidőben, a Ferencváros pedig a mostani sikere előtt ötször kikapott Csíkszeredában, ahol legutóbb 2021. február 18-án nyert.

A párharc szombaton magyar idő szerint 13.30-kor Erdélyben folytatódik.

Nyilatkozat

Rico Rossi, vezetőedző, SC Csíkszereda: „Nagyon jó kezdése volt ennek a sorozatnak sok fizikai hokival. Az első tíz percben kiváló helyzeteink voltak, aztán a Sallóval történt eset egy kicsit visszavett belőlünk. A második játékrészben elkezdtünk újból építkezni, jó esélyeink voltak emberfórban is, de nem találtunk be, ami valószínűleg a mérkőzésbe került. Nem mondanám, hogy a kritikus pillanat Salló sérülése volt, sokkal inkább ijesztő volt az egész mindkét csapat számára. Egyelőre nem tudok semmit az állapotáról."

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: „Erste Liga-döntőhöz méltó meccs volt, nagyon kemény és jó hokit láttam. A srácok megvalósították azt, amit kértünk tőlük, azt a jégkorongot játszottuk, amivel egy döntőben nyerni lehet. Ebből az eredményből nem szabad messzemenő következtetést levonni, tudjuk, hogy minimum ennyire kell betartanunk a taktikát és ennyire keményen kell hokizzunk ezután is. Innentől kezdve nem is foglalkozunk ezzel a mérkőzéssel, nincs sok időnk, de készülünk, hogy ismét ilyen munkát tudjunk letenni az asztalra.”