Veretlenek csatája következik

2019.10.04. 13:54 |

Teljes fordulóval folytatódik az Erste Liga pénteken, majd a következő napokban is izgalmasnak ígérkező meccseket rendeznek.

A programból kiemelkedik a Csíkszereda és a Dunaújváros pénteki találkozója. Mindkét együttes veretlen még, az Acélbikák ráadásul százszázalékos mérleggel állnak.

A Sportklub három győzelemmel teljesítette az első magyarországi túrát, ez pedig még jobban összekovácsolta a társaságot. Mindig volt, aki átlendítette a csapatot és hozta a pontokat – köztük az elmúlt hét legjobbjának választott Joshua Shalla.

"Nagyon veszélyes ellenfél jön elsőre a Dunaújváros révén, ahol remek támadópotenciál van, hiszen elég csak Turcotte-ra, Somogyira, Mazurekra vagy épp Dansereau-ra gondolni és az egyéniségek mellett remek csapatmunkát láthattunk tőlük. A siker kulcsa a nagyon fegyelmezett, biztos védekezésben fog rejleni. Ezt kell megoldjuk" – fogalmazott Jason Morgan, a Csíkszereda vezetőedzője. A szakember korábban dolgozott az Acélbikáknál is.

Dósa Krisztián, a DAB játékosa parázs meccset vár, és reméli, meg tudják ismételni a Fradi ellen nyújtott teljesítményt. Az újvárosiak szombaton Brassóban folytatják a túrát.

A címvédő FTC idén már másodszor látogat a Vasashoz, majd vasárnap a Hokiklub ellen gyűjtheti a pontokat. A DEAC három vereség után utazott Erdélybe.

Az új edzőpárossal készülő UTE a Hokiklubot fogadja pénteken, az újbudaiak pedig egyszer már megtréfálták a lilákat idén. Szintén edzőváltás volt a Gyergyónál: Leif Strömberg helyett átmenetileg az eddigi másodedző, Christopher Hamell irányít. Debütálása pénteken Fehérváron lesz, a Titánok az UTE elleni siker után maradnának lendületben.

A program

Péntek

SC Csíkszereda-Dunaújvárosi Acélbikák 17.30 
Corona Brasov-DEAC 17.30
Schiller-Vasas HC–FTC-Telekom 17.40 stream ITT
UTE-Hokiklub Budapest 18.00 stream ITT
Fehérvári Titánok-Gyergyói HK 18.30 stream ITT

Szombat

Corona Brasov-Dunaújvárosi Acélbikák 17.30
Hokiklub Budapest-Gyergyói HK 18.00

Vasárnap

SC Csíkszereda-DEAC 17.30
Schiller-Vasas HC–Fehérvári Titánok 17.40
FTC-Telekom–Hokiklub Budapest 18.00

Hétfő

Corona Brasov-SC Csíkszereda 17.30
UTE-Gyergyói HK 18.00