Vendégek győzelmei

2021.01.11. 23:16 |

A Brassó a MAC HKB elleni rangadót nyerte meg, míg a Csíkszereda a Vasast győzte le.

MAC HKB Újbuda-Corona Brasov Wolves 1-2 (1-2, 0-0, 0-0)

Jobban kezdte a meccset a Brassó, tíz perc alatt két góllal elhúzott a Tüskecsarnokban. Valchar használta ki az első emberelőnyt, majd Tranca duplázta meg a különbséget szép cselek után fonákkal. Rákapcsoltak a hazaiak is, és a 17. percben Nagy Krisztián jól ért bele a kapu előtt Csollák lövésébe, a Svédországból hazatérő kozma is asszisztot jegyzett.

A második harmad már kiegyenlített játékot hozott, és mindkét kapus hibátlanul védett. A MAC HKB két fórt hagyott kihasználatlanul. A fővárosiak az utolsó felvonást megnyomták, alaposan megdolgoztatták Polcot, de az egyenlítés nem jött össze, a kapuslehozatallal sem.

A két együttes kedden szintén megmérkőzik egymással.

Nyilatkozat

Opten Vasas HC-Sport Club Csíkszereda 2-4 (0-1, 2-3, 0-0)

A hazaiaknál újra játszhatott Vesutkin, míg a Csíkszeredában László védett, visszatért Loginov, Yellow Horn és Sándor Zoltán visszatért, Gecse Olivér és Tousignant pihent.

Az első percek után fokozatosan átvette az irányítást a Sportklub, és végül a 14. percben Yellow Horn szerezte meg az első gólt. A második harmad elején is a kanadai légiós volt eredményes, majd a meccs derekán Rokaly Norbert is betalált. A Vasas Ozols bombagóljával szépített, aztán Salló találatára Schmál válaszolt az eseménydús hajrában.

Az utolsó harmadban próbálkozott a Vasas a közelebb zárkózással, de nem járt sikerrel, a Csíkszereda megőrizte előnyét.

Az erdélyiek szerdán Dunaújvárosba utaznak, míg a Vasas a Brassó ellen folytatja.

Nyilatkozat

Ladányi Balázs, vezetőedző, Opten Vasas: "Alapvetően elégedett vagyok. Voltak megingásaink, olyan helyzetek, amiket kivennék a meccsből, de ha a mérkőzés egészét nézem, akkor azt mondhatom, hogy nem volt rossz. Ez látszik az eredményen is, és ha a harmadik harmadban bemutatott hajránkat nézzük, akkor lehetett volna akár jobb is. Mindenképp pozitívum, hogy a Csíkszeredát lehoztuk 4-2-vel és az utolsó harmadban még volt esélyünk arra, hogy visszajöjjünk, de végül nem volt meg az átütő erőnk ehhez. Megvoltak a helyzeteink, a lövéseink, de nem tudtunk velük úgy sáfárkodni, hogy iksz körüli eredmény szülessen."

Jason Morgan, vezetőedző, Csíkszereda: "A Vasas 60 percig keményen dolgozó csapat, fiatal, energikus társaság, amelyik soha nem adja fel. Tudtuk, hogy nem adják ingyen a győzelmet. Yellow Horn két gólja nagyon jókor esett, adott nekünk egy kis nyugalmat, de a harmadik harmadban elég lett volna egy bekapott gól, és máris egy egygólos meccs lett volna a mai. László nagyon jól védett, ő volt a mai sikerünk egyik letéteményese. Örülök a három pontnak."