Véget ért a DAB nyeretlenségi sorozata

2022.09.23. 20:40 |

A Dunaújvárosi Acélbikák a brassóiak legyőzésével lezárták a 2021. december 4-e óta tartó vereségszériájukat.

Mindkét együttes kapust cserélt az első meccshez képest: Dunaújvárosi Acélbikáknál Kovács Dávid állt a vasak között, míg brassói kapuban Polc kezdett. A házigazdánál Gál Soma Tamás helyett Tamás István kapott lehetőséget, a vendégeknél Kóger hiányzott a csütörtöki játékosok közül, akik így csak 17 mezőnyjátékossal álltal fel. A találkozó egyik érdekessége volt, hogy az egyik vonalbíró a korábbi női válogatott jégkorongozó, Gottlibet Zóra volt. A meccs első cseréjében a hazaiak kétszer is közel jártak a vezetés megszerzéséhez, de Polc mindkétszer védett. A 4. perc végén már tehetetlen volt a brassói kapus: Nilsson a bedobópontról ellőtte a korongot a hálóőr füle mellett (1-0). Két percre rá már újra döntetlen állt az eredményjelzőn, Valchar középre tett korongjára Schaber érkezett jó ütemben (1-1). Nem sokkal később már vezettek a sárga mezesek, Gliga volt eredményes egy kapu mögül érkező passzból (1-2). A három korai gólt követően is nyílt sisakos játék folyt a jégen, de több találatot nem hozott a nyitó játékrész.

A második felvonásban paprikásabbá vált a játék. A 27. percben a brassói Kovács Mátyás kapuvasat lőtt. A mérkőzés felénél eljött az első kiállítás, a hazaiak támadhattak öt a négy ellen, ki is használták: Valtola keresztpasszát Pinczés váltotta gólra (2-2). Nem sokkal később Erdély kilőtte a pályáról a pakkot, a brassóiak kerültek fórba, Valchar addig lopta a távolságot, amíg el nem lőtte pontosan a korongot (2-3). A középső harmad végén két perc alatt három büntetést is kaptak a vendégek, így sokáig kettős emberelőnyben játszhatott a DAB, amit végül Niskanen használt ki (3-3).

A záró húsz perc elején másfél percen át megint öt a három ellen játszhattak az újvárosiak, a szabálytalanságokat Embrich büntette meg egy közeli góllal, amivel vezettek az Acélbikák (4-3). A negyedik hazai gólt követően közel jártak az ötödikhez Somogyiék, de a brassóiaknak is megvoltak a lehetőségeik. A végjátékban Polc lekorcsolyázott, MacQueen időt kért. Valtola majdnem betalált az üres kapuba, de az újabb találat nélkül is megszakadt a DAB maratoni nyeretlenségi sorozata.

A Dunaújvárosi Acélbikák 4-3-ra nyertek, a 2021. december 4-ei, MAC HKB elleni hosszabbításos után győztek újra, ezzel véget vetettek a 22 meccses nyeretlenségi sorozatuknak. A DAB vasárnap a Gyergyói HK-t fogadja, a Corona Brasov ugyanazon a játéknapon az FTC-Telekomhoz utazik.

Nyilatkozatok

Niko Eronen, vezetőedző, Dunaújvárosi Acélbikák: “Ahogy az előző mérkőzés után is mondtam, nagyon nem mindegy, miként kezd egy mérkőzést a csapat. Most jól, lendületesen kezdtünk, s bár a Brassó még az első harmadban fordított, ilyenkor azért folytatni a meccset. Az első negyven perc ki-ki játékot hozott, a harmadikban mutatott játék miatt viszont büszke vagyok a srácokra, ez volt talán a legjobb harmadunk eddig, nagy győzelmet arattunk.”

Strenk Hunor, másodedző, Corona Brasov: “Úgy gondolom, hogy ma elsősorban a kiállítások száma jelentette a különbséget ma az eredményben. Nem kezdtünk egyébként rosszul, de a második harmadban jöttek az emberhátrányok, amelyekből nem jöttünk ki jól. 3-2-nél két kapuvasunk is volt, talán alakulhatott volna másként is a mai mérkőzés, ha kicsit több a szerencsénk. Agresszív hokit játszott mindkét csapat, nem volt olyan magas a színvonal, inkább küzdelmes meccs volt, mely után tanulnunk kell a hibáinkból, s nem szabad ilyen buta kiállításokkal helyzetbe hozni aktuális ellenfelünket.”