Fővárosi rangadó a Tüskecsarnokban

2020.09.27. 12:04 |

A legutóbbi két idény aranyérmese, az FTC-Telekom és a szezont jól kezdő MAC HKB Újbuda találkozójával folytatódik az Erste Liga vasárnap délután.

Az FTC pénteken mutatkozott be az új szezonban, és Debrecenből egy ponttal távozott. A zöld-fehérek háromgólos előnyről kaptak ki hosszabbításban, és Fodor Szabolcs vezetőedző is elismerte, nem volt több a meccsben. A tréner szerint játékosai fejben és fizikálisan is elfáradtak a találkozó végére, ezt pedig a DEAC kihasználta.

Kérdés, hogy egy nap alatt mennyire képes regenerálódni az előző idény megosztott aranyérmese, amelynek felkészülése felemásan sikerült a járvány miatt. A Fradi a nyitányon is mutatott szép dolgokat, a küzdőszellemre nem lehetett panasz, ráadásul az NHL-es múlttal bíró Keaton Ellerby még nem szerepelt, így ha utoléri magát a gárda, minden bizonnyal idén is a liga élmezőnyéhez tartozik majd.

Az eddigi két találkozó alapján pedig oda lehet várni a MAC HKB-t is, amely a Vasast 6-3-ra, a DEAC-ot hosszabbítás után 5-4-re győzte le. A Sofron István fémjelezte sor nagy formában van, a fiatalok is megmutatták már oroszlánkörmeiket, emellett a csapat emberelőny-kihasználása is egyre jobb. Nem mellékesen az újbudaiak többet pihenhettek, hiszen legutóbb egy hete játszottak.

Az FTC a pályaválasztó, és ez lesz a bemutatkozása a Tüskecsarnokban, ahova nyáron költözött át a csapat. A helyszínt azonban a MAC HKB is remekül ismeri, hiszen neki is ez az otthona, így a hazai pálya előnyét ki lehet venni a képletből.

A találkozó 16.30-kor kezdődik, és az M4 Sport+ élőben közvetíti.