Vasárnap Debrecenbe érkezik az Erste Liga Matiné

2021.11.18. 09:09 |

A Magyar Jégkorong Szövetség és az Erste Bank közös családi programsorozata november 21-én a hajdúsági fővárosban folytatódik. A szervezők ezúttal a DEAC–DVTK Jegesmedvék összecsapás előtt várnak mindenkit érdeklődőt – gyermekeket, felnőtteket egyaránt –, de a mérkőzés szüneteiben sem fog unatkozni senki, hiszen értékes nyereményekért zajlik majd a Kahoot! kvízjáték.

Az MJSZ idén indított új rendezvénysorozata, a magyar bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság köré szervezett, nagy sikerű Erste Liga Matiné Újpesten startolt, majd Zalaegerszegen, Miskolcon és a Tüskecsarnokban folytatódott. A debreceni eseményen vasárnap 14:15-kor a házigazda DEAC a DVTK Jegesmedvékkel találkozik, míg a matinés programok az első korongbedobás előtt másfél órával, 12:45-kor kezdődnek a Debreceni Jégcsarnok melletti rekortánpályán.

Az érdeklődők megismerkedhetnek a sportággal, találkozhatnak Csúszkával, a honi jégkorongsport népszerű kabalafigurájával, a harmadszünetekben különböző játékokon vehetnek részt. Lesz kapura lövés, korongtorony-építés, ügyességi szlalompálya, óriás puzzle-kocka, kvízjáték nyereményekért negyedóránkénti sorsolással, valamint látványos cheerleaders-bemutató. Emellett lehet fotókat készíteni Csúszkával és a DEAC kabalájával, a fehér mókussal, valamint a Magyar Kupával (a legjobb három serleges kép beküldői páros belépőt kapnak a DEAC egy tetszőleges hazai Erste Liga-mérkőzésére).

A Magyar Jégkorong Szövetség és a DEAC szeretettel vár mindenkit, akik eltöltenének egy felhőtlen délutánt meccsnézéssel, szurkolással és a matiné programjaival.

Az Erste Liga Matiné további menetrendje:

2021. december 4., szombat, Dunaújvárosi Acélbikák–MAC HKB Újbuda (Ajkai Jégcsarnok)
2021. december 5., vasárnap, UNI Győr ETO HC–Corona Brassó (Győr, Nemak Jégcsarnok)

Annak érdekében, hogy zavartalanul szurkolhasson a közönség a helyszínen, mindenkinek be kell tartania a jelenleg érvényben lévő és irányadó járványügyi szabályokat.

A 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet 6. § 2. pontjának értelmében a sporteseményeken, mérkőzéseken nézőként kizárólag a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy vehet részt. Bár jelenleg nem kötelező a maszk viselése az esemény alatt, de a saját döntése alapján mindenki mérlegelje, hogy kívánja-e a maszkot hordani. Továbbá kérjük, lehetőség szerint fokozottan vigyázzunk egymásra és használják a csarnok területén kihelyezett kézfertőtlenítő-állomásokat. Az érkezők megértését és együttműködését köszönjük.