UTE: nekünk nyolc

2021.01.08. 22:25 |

Magyarországi túrájának második mérkőzését is hosszabbításban veszítette el a Brassó, ezúttal Újpesten. A Csíkszereda két napon belül másodszor is magabiztosan verte meg a Titánokat, Taratuhin után most Becze mesterhármasával.

UTE-Corona Brasov Wolves 3-2 (0-0, 0-1, 2-1, 1-0) - hosszabbítás után

Az újpestieknél már nem játszott a Németországba távozó Lamoureux, a Brassónál Fowlie visszatérése váratott még magára. Sokáig a két kapusról szólt a meccs, Rajna és Tőke is nagyokat védett, a csapatok emberelőnyben sem tudtak betalálni, pedig gyakorolhatták a speciális játékokat. A 38. percig kellett várni az első gólra, ekkor Boriszenko csapott le a korongra, és közelről nem hibázott.

Az UTE a 47. percben tudott egyenlíteni, Selan távolról bombázott a kapuba. Három perccel később ismét a Brassó vezetett, Valchar emberhátrányban fejezte be góllal a kontrát. A hazaiak is egy gyors akcióból szerezték a második találatot, Vincze lépett ki a jobb oldalon, centerezésére pedig Stadel érkezett jó ütemben. Az utolsó két percre nagy esélyt kapott a Brassó, emberelőnyben támadhatott, de ez a fór is kihasználatlan maradt.

A ráadásban csak a hazaiaknak akadt nagy helyzetük, és a harmadik percben Kiss kotort be egy kipattanót.

Az UTE így idegenbeli győzelme után otthon is megverte a Brassót, és a lila-fehérek sorozatban nyolcadik sikerüket arattál. Vasárnap a DEAC vendége lesz az Újpest, a Brassó pedig hétfőn a MAC HKB ellen folytatja.

Nyilatkozat

Virág Csaba, vezetőedző, UTE: „Ez egy nagyon érdekes mérkőzés volt, mert nem úgy történtek a dolgok, ahogy azt mi elterveztük. A meccs feléig nem úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna, sok hibánk volt, és sok eladott korongunk. A meccs felénél elveszítettük az egyik légiós centerünket, a hét közben pedig elveszítettünk egy másikat is, és amikor két ilyen minőségű támadó hiányzik, akkor nagyon nehéz megszervezni úgy a játékunkat, hogy az jó legyen. A harmadik harmadban nem tudom, hogy mit, és honnan húztak elő a srácok, de az a szív, és az az akarat, amit a jégre raktak példaértékű, így megérdemeltük a győzelmet.”

Dave MacQueen, vezetőedző, Corona Brassó: „Tetszett a mai játék. Az emberhátrányos védekezésük fantasztikus volt, sokáig úgy nézett ki, hogy ebben a mérkőzésben benne van a győzelmünk, de a jégkorongban van olyan, hogy a meccs mégis másként sül el. Így is nagyon fontos pontot szereztünk.”

Titánok-Sport Club Csíkszereda 1-5 (0-3, 1-1, 0-1)

A Csíkszeredában Loginov és Yellow Horn kimaradt, Maylan és Ilyés bekerült, valamint Szamankov védett. Ahogy csütörtökön, úgy ezúttal is nagy előnybe került a Sportklub már az első harmadban. Becze két gólja között Rokaly is betalált. A Titánoknak is volt több nagy helyzete, de gólt nem szereztek.

A második harmad elején a Titánok kapuvasig jutottak, az ellenakcióból Becze harmadik találatát ünnepelhette. A hazaiak Tiainen révén szépítettek. A gól után az egyik vendég játékos megbotlott, a korcsolyája megvágta Korbuly játékvezető arcát.

A harmadik harmad meghozta az első emberelőnyös gólt: Combs talált be. Becze kapott tíz percet. A hajrában is volt még több kiállítás, ám újabb találat nem született.

A Csíkszereda hétfőn az Opten Vasas vendége lesz, míg a Titánok kedden a Gyergyót látják vendégül Győrben.

Nyilatkozat

Kasper Vuorinen, vezetőedző, Titánok: „Az ellenfelünk kiváló csapat, remek játékosokkal. Gyors játékot játszanak és rendkívül hatékonyak a támadásokban, így mellettük sokkal rosszabbnak hatott a játékunk, mint amilyen valójában volt. Keményen dolgozunk, de ahogy mondtam is, ennél a sebességnél többször hibáztunk, amiket meg is büntettek. Lehet, hogy nem a legjobb formánkat hoztuk, de az ellenfél kiválóan játszott és ezért alakult így a mérkőzés. Megérdemelten nyert a Csíkszereda. Tudjuk, mik a problémás elemek és edzésen tudjuk is gyakorolni ezeket, de mégis, a mérkőzéseken teljesen más, amikor ott az ellenfél. Magasabb szintre kell lépnünk, ez pedig a felkészüléssel kezdődik, utána pedig, amikor bedobják a korongot, készen kell állnunk arra, hogy a lehető legegyszerűbben játsszunk és persze jobban, mint az ellenfél."

Jason Morgan, vezetőedző, Csíkszereda: „A mai is egy jó mérkőzés volt, elégedett vagyok a kezdéssel, ahogy tegnap is mondtam, erre koncentráltunk és most azon dolgozunk, hogy ez a lendület 60 percig meg is maradjon. Ha rosszabb első harmadot produkálunk, vagy kieresztünk a másodikban, ahogy tegnap is, arra a megalkuvást nem tűrő mentalitásra kell törekednünk, hogy nem számít, mi az eredmény, mi ugyanúgy játszunk. Elégedett vagyok. A kapusunk is jó mérkőzést zárt, Becze Tihamér pedig mesterhármast szerzett. Az a sor az egész szezonban jó teljesítményt nyújtott, ezt láthattuk ma is. Tudtuk, hogy változtatni fogunk a sorokon, voltak, akik ma öltöztek és voltak, akik nem. Összességében elégedett vagyok a látottakkal és az eredménnyel."