Újra élen az FTC, negyedik lett a DEAC

2021.02.21. 21:43 |

Az FTC legyőzte és ezzel meg is előzte a Brassót. A DEAC otthon nyert a MAC HKB ellen, így biztosította a pályaelőnyét a negyeddöntőre.

Corona Brasov Wolves–FTC-Telekom 2-5 (1-3, 0-0, 1-2)

A Brassó kapujában Tőke kezdett, míg a Ferencvárosnál visszatért Arany, aki legutóbb január végén védett.

A Fradi ezúttal is remekül kezdett, ahogy legutóbbi két meccsén, és Németh, majd Hodgman góljával a 7. percben már kettővel vezetett. Két vendég kiállítás következett, és a másodikat már belőtte az éllovas, Péter Balázs szépített. Két perccel később azonban újra a ferencvárosiak ünnepelhettek, Kulmala volt eredményes. A harmad végén Carlson és Hodgman akaszkodott össze, számukra befejeződött a meccs.

A második felvonásban jóval többet próbálkozott a Brassó, kétszer emberelőnyben is támadhatott, de a zöld-fehérek masszívan védekeztek. Az utolsó harmadban egy perc alatt két gólt szerezve tovább növelte előnyét a Fradi, Kóger, majd Tóth Adrián talált be. A Brassó ismét kihasznált egy fórt, Fowlie hozta vissza a reményeket, ám a Corona közelebb már nem tudott zárkózni.

Az FTC a sikerrel meg is előzte a Brassót, egy ponttal áll jobban, igaz, az erdélyi csapatnak még három lehetősége lesz újra az élre állni, a Corona mindhárom meccsét a Gyergyó ellen játssza. A Ferencváros kilenc ponttal térhet haza a túráról, legközelebb már a negyeddöntőben lesz érdekelt a csapat.

Nyilatkozat

Dave MacQueen, vezetőedző, Brassó: „Az ellenfél ezúttal jobb volt, gyorsabbak, erősebbek voltak, minden hibánkat kihasználták, mi pedig nem úgy játszottunk, ahogy egy ilyen csapat ellen kellene. Elismerés illeti a Fradit.”

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC: „Jól játszottunk, nagyszerű csapatmunka volt, külön öröm, hogy egy erős Brassó ellen, akik nem tudtak egyenlő létszámnál gólt szerezni. Sok emberelőnyös lehetőségünk volt és a legtöbbet hoztuk ki a meccsből. Most pihenünk egy kicsit és aztán készen állunk a rájátszásra.”

DEAC–MAC HKB Újbuda 4-2 (1-0, 2-1, 1-1)

A debrecenieknél Bogesic, Kozma és Sándor Bence sem játszott, a MAC HKB keretébe pedig Tornyai került be Csollák helyett.

Jó iramban indult a meccs, és első fórját a DEAC be is lőtte, Novotny szerezte meg a vezetést. A folytatásban többet próbálkoztak a hazaiak, de Hetényinek is akadt dolga. Terbócs fejsérülést szenvedett, hordágyon vitték le.

A DEAC a 27. percben emberhátrányban növelte az előnyét, Dalecky volt eredményes. A következő kiállításnál már jobban figyeltek a vendégek, és Sofron a 31. percben betalált, majd az egyenlítésre is meg voltak a lehetőségek, de a helyzetek kimaradtak. A következő gólt így a debreceniek ütötték, Kulesov fórból növelte a különbséget.

A harmadik harmad közepén Orban gólja után megint közel került a MAC HKB. A DEAC is nyomotta negyedik gólért, de aztán Hetényi bravúrjai is kellettek, hogy ne változzon az állás. A végén lehozta kapusát a vendég gárda, ám egyenlíteni nem sikerült, Dalecky pedig üres kapus góllal zárta le a meccset.

A DEAC a győzelemmel bebiztosította negyedik helyét, így a pályaelőnyt a rájátszásra. A MAC HKB-nak még egy meccse van, az UTE ellen.

Nyilatkozat

David Musial, vezetőedző, DEAC: „Ez nagyon fontos győzelem volt számunkra. Sikerült megszereznünk a negyedik helyet, így itthon kezdhetjük a playoffot. Nagyon jól ment ma a játék, a srácok koncentráltan játszottak, meg tudták valósítani, amit megbeszéltünk. Ma öt hátvéddal játszottunk, ami nagyon nehéz amúgy is, de egy ilyen erős ellenfél ellen még nehezebb. összességében nagyon örülök a három pontnak és annak, hogy a negyedik helyen tudjuk kezdeni a rájátszást.”

Kangyal Balázs, vezetőedző, MAC HKB Újbuda: „Azt mondtam az öltözőben a srácoknak, hogy mindig az az elvárás, hogy ami a srácokban benne van, azt hozzák ki magunkból és ha a végén elég arra, hogy nyerj, akkor elég, ha nem, akkor nem, ilyen a sport. Nagyon jó meccset játszottunk szerintem, kár, hogy nem voltak nézők, mert igazi playoff ki-ki hoki meccs volt. Az elején szerintem jobban kezdett a DEAC, ugye többet tudtak pihenni, mivel mi játszottunk az Újpest ellen egy elég horrorisztikus mérkőzést és nyilván ez a pálya sem kedvez az ellenfeleknek, amivel semmi probléma nincs, meg kell birkózni vele. Ez a hazai pálya nagy előny és ezzel jól éltek az elején. Utána a második és harmadik harmadban egészen magunkra találtunk és nagyon jól játszottunk, úgyhogy egy szavam nem lehet.”