Újpesti siker Érden

2019.01.20. 20:53 |
Tizenegy gólos meccset hozott a semleges pályán megrendezett Titánok-UTE csata az Erste Ligában. A Hokiklub meglepetést okozott Brassóban. A Csíkszereda szétlövésben tudta legyőzni a Vienna Capitalst, míg a DEAC háromgólos hátrányból fordított Dunaújvárosban.

Corona Brasov–Hokiklub Budapest 1-3 (0-3, 0-0, 1-0)

Bravúros győzelmet ért el a sereghajtó a harmadik helyezett otthonában. A Hokiklub már az első harmadban ellépett három góllal: Jancsó Dávid, Csíki Zoltán és Köllő Roland is betalált. A Brassó többet volt emberelőnyben, de így sem tudta bevenni Kiss Bence kapuját.

A hazaiak a második felvonásban sem tudtak betalálni. Ekkor is sok volt a büntetés mindkét oldalon, a Hokiklub többször is kettős hátrányban tartotta az állást. Az utolsó harmad elején aztán Daniel Tranca szépített, ám ezt nem követte újabb brassói gól.

Nyilatkozatok

Greg Lindqvist, vezetőedző, Brassó: „Mégha ez a meccs nem is számított már bele a helyezésünkbe, nem örülök az eredménynek. Nem örülök, mert azok, akik eddig panaszkodtak, hogy kevesebbet játszanak, most megkapták az esélyt, és nem voltak képesek gólt lőni. Nincs kifogásunk a vereség miatt a klub és a szurkolók előtt. Nem számít, hogy hány helyzetünk volt, mennyit lőttünk a kapura, végül veszítettünk.”

Roman Mega, edző, Hokiklub: „Nagyon jól, energikusan kezdtünk. Négy sorral játszottunk. A második harmadban sok volt a kiállítás, de így is tudtuk tartani az állást. Még jól is sült el, mert a játékosok tudtak pihenni, és a Brassó gólja után is képesek voltunk megvédeni a kapunkat, és megnyertük a meccset. Nagyon elégedett vagyok.”

Dunaújvárosi Acélbikák–DEAC 3-6 (1-0, 2-1, 0-5)

A Debrecen elleni hazai mérkőzéssel fejezte be az alapszakasz küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák. Jól kezdtek a hazaiak, összeszedetten, fegyelmezetten játszottak, s a 13. percben Németh Péter szemfüles találatával sikerült is megszerezniük a vezetést. Az első harmadból hátralévő időben is jól védték kapujukat a DAB játékosai, a vendégeknek ezért csak apróbb lehetőségei akadtak, ám ezeket Zaharcsenko kapus magabiztosan hárította.

A fordulást követő első tíz percben tovább növelték a vezetést a hazaiak. A 26. percben egy szép támadás végén Németh szerezte meg második találatát, majd a harmad derekán egy szép akció végén Azari Zsolt maradt üresen, s nem is hibázta el ziccerét. A folytatásban is komoly fölényben játszott a DAB, ám egy kontra végén Jiri Behal szépített.

A harmadik húsz perc nagy fordulatot hozott, a széteső hazaiak ellen a DEAC bő öt perc alatt négy gólt szerzett. Előbb Behal talált be, majd Dominik Novotny egyenlített, Berta Ákos és Silló Arnold góljai után pedig már 5-3-re vezetett a vendég csapat. A folytatásban ugyan küzdött, ment előre Corey Bricknell alakulata, ám a vendégek magabiztosan őrizték előnyüket sőt, az 58. percben szerzett Silló-találattal kialakították a végeredményt.

A DEAC marad az ötödik, míg az ezzel már hármas nyeretlenségi sorozatban lévő Dunaújváros a nyolcadik helyen zár.

Nyilatkozatok

Corey Bricknell, vezetőedző, Dunaújváros: "A harmadik harmadban úgy mentünk fel a jégre, hogy megvan a meccs - elfelejtettük, hogy még visszavan húsz perc. Óriási csalódás, gondolom, hogy a szurkolók számára is, hogy nem tudunk egy játékrészt végigkoncentrálni, mentálisan egyben maradni."

David Musial, vezetőedző, DEAC: "Az elején bent ragadtunk az öltözőben, de aztán azt kértem a fiúktól, hogy találják el a kaput, mert lövésből lesz a gól. Megtaláltuk a játékunkat és az utolsó húsz perc mindenért kárpótolt minket. Nagyon örülünk a három pontnak. "
Fehérvári Titánok–UTE 4-7 (0-3, 1-2, 3-2)

Az Érden rendezett tesztmérkőzésen az Újpesté volt az első harmad, Szalma Zsolt gólja után Sikorcin Ladislav kétszer is betalált, a másodikat ráadásul emberhátrányból, így elhúzott a lila-fehér együttes.

Sőt, a második harmadot is jobban kezdte az UTE, és Benk András góljával növelte a különbséget. A 33. percben a Titánok emberelőnyben szépítettek Balogh Bence révén, de aztán a harmad végén Varga Arnold is eredményes volt, visszaállt a négygólos differencia.

Az utolsó játékrész hozta a legtöbb gólt, és bár a Fehérvár visszajött három gólra, Sági Martin emberfóros gólja az 50. percben lezárta a kérdéseket. Ezt követően még Szabó Bence kozmetikázott az eredményen.

Az UTE ezzel biztosan a negyedik helyen végzett, a Titánok pedig maradtak a hatodik helyen, vagyis az alsóházi középszakaszt a legtöbb ponttal kezdik.

Sport Club Csíkszereda–EV Vienna Capitals II 6-5 (1-1, 1-3, 3-1, 0-0, 1-0) – szétlövés után

Mindkét fél tartalékosabban állt fel. A hazai oldalon is bőven akadtak pihentetett játékosok, míg a túloldalon nem volt meg a három sor.

Az első harmadban mindkét oldalon akadtak ziccerek, majd a 16. percben Rokaly Norbert nyitotta a gólok sorát Anyiszin önzetlen passza után. A harmad végén viszont Bauer kihasználta csapata emberelőnyét.

A második felvonás elején előbb emberhátrányban, majd egyenlő létszám mellett szerzett góllal ellépett a bécsi alakulat. A Sportklub a felvonás második felére egy picit felpörgette a játékot, majd jött is Krasznoszlobodcev találata, de hamar visszaállt a kétgólos különbség, miután Piff hátrányból szerzett gólt.

Az utolsó felvonásra jobb szellemben jött ki a Sportklub és mindössze kilenc perc leforgása alatt 5–4-re fordított Anyiszin, Reyn és Valchar találatával. Az előnyt viszont nem sikerült megtartani. Az utolsó perchez érve a vendégek kockáztattak, lehozták a remekül védő Zimmermant, és Hiltunen egyenlített.

A hosszabbítás során a vendégektől Bauer rontott szólót, míg a hazai oldalon helyzetek sokasága maradt ki. Jöhetett a szétlövés: a hazaiaktól Krasznoszlobodcev és Rokaly Szilárd is betalált, míg a bécsiektől senki, így a bónuszpont a Sportklubé lett.

Nyilatkozatok

Don MacAdam, vezetőedző, Csíkszeredai Sportklub: "A nézőknek lehet jó mérkőzés volt, hiszen tele volt fordulatokkal, izgalmakkal, lehetőségekkel. Ugyanakkor ez nem volt elmondható a helyzetek kivitelezésére. Több jó lehetőségünk volt, amelyekkel nem sikerült élnünk. A vendégek jól küzdöttek, remekelt a kapusuk. Nekünk problémáink voltak a speciális játékunkkal. Jó felkészülés volt a következő meccsre.

Santeri Heiskanen, vezetőedző, Vienna Capitals II: "Az első két harmadban a szezon legjobb arcunkat mutattuk. A legjobb hokit játszottuk. A harmadik harmadban egyre jobban fáradtunk, jöttek a hibák és a kiállítások. A fiúk viszont nem álltak le egy percre sem, annak ellenére, hogy két és fél sorral játszottunk. Büszke vagyok rájuk."