Újpesten megállították a Csíkszeredát

2021.12.02. 21:21 |

A címvédő vereségének a csütörtökön diadalmaskodó FTC és a Gyergyó is örülhet.

FTC-Telekom - Brasov Wolves 5-1 (1-0, 3-1, 1-0)

A vendégeknél az eltiltott hármas mellett Gliga és Ráduly is hiányzott, és még nem mutatkozott be az újonnan igazolt MacDonald. A Fradi nagy fölényben játszott az első játékrészben, és a tavaly még brassói McFadden góljával előnybe is került.

A Corona a 22. percben tudott egyenlíteni, de a zöld-fehérek egy emberelőnyös találattal újra vezetést szereztek, majd még két góllal elléptek. McFadden duplázott, és Fowlie is betalált volt csapatának.

A Brassó nem tudott hatékonyabbá válni az utolsó harmadban sem, az előző hét legjobbjának választott Arany ezúttal is remekelt. Kulmala ráadásul az utolsó másodpercekben emberhátrányban belőtte az ötödik ferencvárosi gólt is.

Az FTC sorozatban harmadszor nyert, és szombaton Újpestre utazik. A Brassó pénteken is a Tüskecsarnokban játszik, ezúttal a MAC HKB ellen.

Nyilatkozat

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: „A mi esetünkben nagyon veszélyes, ha egy picit is úgy gondoljuk, hogy könnyebb napunk lesz egy ellenféllel szemben. Szerencsére ezúttal nagyon jól kezeltük a helyzetet. Azt gondolom, tudunk ennél sokkal jobban is játszani, de ez most bőven elég volt ahhoz, hogy nyerjünk egy egyébként erős csapat ellen, amivel nagyon fontos három pontot szereztünk. Szerencsére mentálisan kellően rendben voltunk, így a közelében sem voltunk annak, hogy olyan helyzetbe kerüljünk, mint néhány héttel ezelőtt azokon a meccseken, amikor nem koncentráltunk eléggé. De mondom, tudunk is jobban hokizni, és kelleni is fog jobban hokizni, hiszen szombaton jön a derbi." 

Dave MacQueen, vezetőedző, Brassó: „Nem vagyunk ostobák, tudtuk, hogy a Ferencváros a liga egyik legerősebb együttese, ennek megfelelően voltak elvárásaink is a mérkőzéssel kapcsolatban. Az első két harmadban nagy nyomás alatt tartottak minket, lényegében el is dőlt a meccs. Az emberhátrányban kapott gólokért kár, de ezen felül elismerésem a srácoknak. Néhány játékosomnak teljesen más szerepben kellett játszania, mint amilyenben szokott, ennek ellenére a harmadik harmadban még több esélyünk is volt a gólszerzésre, mint a Fradinak, igaz, a kapusuk nagyokat védett. Nem kérdés persze, hogy megérdemelték a győzelmet és a pontokat, mi pedig megpróbáljuk minél jobban kipihenni magunkat holnapra.”

UTE-Sport Club Csíkszereda 3-2 (2-1, 1-1, 0-0)

A Benket, Kiss Dánielt és Kovács Sebestyént nélkülöző UTE jól kezdett, a 10. percben előnybe került, miután Just lövésébe Stadel nyúlt bele. Bő két perc múlva, négy a négy elleni játék során megduplázta vezetését a hazai együttes, Suter szép cselek után volt eredményes. A Csíkszereda első fórjával élni tudott, Szkacskov fonákkal szépített, ám a következő kiállítást már nem tudta kihasználni a címvédő.

A második harmad elején az UTE játszott fórban, és Coatta volt eredményes a szép korongjáratás után. A folytatásban is sok volt a büntetés, a 39. percben a Sportklub csökkentette a különbséget egy újabb emberelőny során.

Az utolsó felvonásban a szeredaiak hajtottak az egyenlítésért, de az UTE Rajna vezetésével megőrizte egygólos előnyét.

Az újpesti csapat az idényben már harmadszor győzte le a Sportklubot, és pontszámban utol is érte. A vendégek 12 meccses győzelmi sorozata véget ért. Szombaton Győrben folytatja túráját a Csíkszereda, míg az UTE a szombati derbire készülhet.

Nyilatkozat

Virág Csaba, vezetőedző, UTE: „Szerettünk volna jól kezdeni, de több hátrányt is kaptunk az első harmadban. Ezután megdolgoztunk a kétgólos előnyért, igazi ki-ki meccs volt. Néhol az előnyök és hátrányok miatt tördelt volt a játék, sokszor úgy tűnt, mintha beszorultunk volna, de nagyon jól védtük a harmadunk közepét. A harmadik harmadban kimondottan okosan játszottunk, pörgettük az időt, de ugyanúgy megvoltak a helyzeteink ahhoz, hogy hamarabb eldöntsük. Nagyon örülünk a három pontnak, szombaton is nyerni szeretnénk.”

 

Rico Rossi, vezetőedző, Csíkszereda: „Az Újpest megérdemelten szerezte meg a három pontot. Az első harmadban nem tartottuk magunkat a megbeszéltekhez, ez két kapott gólba került. Elég nehéz felzárkózni két gólról egy ilyen jól védekező csapat ellen, de azt gondolom, hogy a második, illetve záró játékrészben mindent megtettünk azért, hogy ledolgozzuk a hátrányt. Rossz érzés kikapni, nyerni jöttünk Újpestre, de nem vagyok csalódott, jól játszottunk.”

Titánok-Gyergyói HK 2-5 (0-0, 1-3, 1-2)

Az első harmadot a Gyergyó kezdte aktívabban, aztán a Titánoknak is akadt helyzetük, de gól nem született. A második felvonás elején viszont igen: fórban Sárpátki talált be egy számára ismerős csarnokban. A következő emberelőnyét is gólra váltotta a GYHK, Császár Hunor ismétlése volt eredményes. Nagy Ákos egy percen belül szépíteni tudott, de a folytatásban is a vendégek játszottak veszélyesebben, és a harmad végén Tranca megszerezte a harmadik találatot.

A Titánok megpróbáltak felzárkózni, de Ferenc Csibi tovább növelte a különbséget. Erre még Ambrus tudott válaszolni, és több helyzete is akadt a hazai együttesnek a még szorosabb álláshoz, de Rinne jól védett. Az 57. percben Tranca döntötte el a meccset: szólóját nem tudta fogni Horváth.

A Titánok pénteken már Debrecenben játszanak, a GYHK szombaton a DVTK-hoz utazik.

Nyilatkozat

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, Titánok: „Hatvan percig látszott rajtunk a küzdőszellem egy nagyon kemény ellenfél ellen. Tetszik a Gyergyó játéka, rutinos játékosok alkotják a keretet. Egy ilyen tapasztalt csapat ellen keményen kell játszanunk, de közben meg is kell őrizni a hidegvérünket. Az első gólnál egy buta, támadóharmadbeli szabálytalanság után pár másodperccel már a kapunkban volt a korong. Jött egy újabb kiállítás és máris 2-0 volt oda. Az ilyen csapatok ellen nehéz visszajönni, de még így is rengeteg lehetőségünk volt. Az ellenfél kapusának megint annyi dolgot adtunk, mintha az NHL-ben védene. Dolgoznunk kell ezeken, de összességében jól harcoltunk és ezt is kértük a srácoktól. Már készülünk a holnapi Debrecen elleni meccsre, ami még ennél is keményeb csata lesz.”

Szilassy Zoltán, vezetőedző, Gyergyói HK: „A három pont mindig jól jön, főleg most, hogy ilyen szoros az élmezőny. Most kezdünk majd a konkurens csapatok ellen játszani. Egy laikus azt mondhatná, hogy a mai papírforma, de ez a Titánok nem az volt, mint a gyergyói meccsen. Megmutatta ezt a Fradi vagy az Újpest legyőzésével, így teljes komolysággal és élességgel próbáltunk belemenni a meccsbe. Nagyon jól dolgoztak a Titánok, jó munkát végeznek a kollégák a túloldalon, strukturált hokit játszanak és mivel fiatalok, sosem fáradnak el. Jó állapotban vannak. Boldog vagyok, hogy nyertünk és csak két gólt kaptunk. Szeretnénk ilyen jól folytatni a túránkat.”