Újabb újpesti ráadásdiadal és két fölényes siker

2021.09.18. 21:15 |

Szétlövés döntött a Csíkszereda és az UTE rangadóján. A Brassó nyolc, a Gyergyó kilenc gólig jutott az Erste Ligában.

Brasov Wolves-Dunaújvárosi Acélbikák 8-1 (1-0, 4-1, 3-0)

A pénteki után ismét nagy vereségbe szaladt bele a Dunaújváros. A tavalyi döntős Brassó az első harmadban Brock Trotter révén került előnybe, majd a fordulás után Radim Valchar vezetésével még jobban elhúzott. A 39. percben Szappanos Dávid 0-5-nél szépített – a rutinos csatár sorozatban 16. idényében szerzett gólt.

A Corona az utolsó harmadban sem állt le, két emberelőnyös gól után Timur Raszulov hátrányból is eredményes volt.

A Brassó 53-szor lőtt kapura, de a DAB is próbálkozott bőven, Tőke Zoltán 35 lövést hárított.

Egy nap pihenő után hétfőn a Brassó a Titánokat látja vendégül, az Acélbikák pedig a Csíkszereda ellen zárják túrájukat.

Nyilatkozat

Dave MacQueen, vezetőedző, Brassó: „Az ellenfél fiatal és kemény dolgozó csapat, de nehéz meccsen volt túl pénteken, ezért nekik akartunk menni az elején. Az első harmad rendben volt, a játék nagy részét irányítottuk, majd elkezdtünk gólokat is szerezni, aztán emberelőnyös találatokat is. Még mindig nem vagyunk a legjobb állapotban, tovább kell dolgozni, de ez egy jó győzelem volt, amely önbizalmat adhat.”

Leo Gudas, vezetőedző, Dunaújváros: „Az első harmaddal nem volt, de utána lehetőséget adtunk az ellenfélnek, több kiállítást gyűjtöttünk össze, és a második harmadbeli gólokkal eldöntötték a meccset. Az utolsó harmadban semmi különös nem volt a játékunkkal, a második jelentette a különbséget.

Gyergyói HK-Titánok 9-1 (4-0, 3-1, 2-0)

Újabb fölényes gyergyói győzelem, ráadásul most, a péntekivel ellentétben már az első harmadban kialakult a nagy különbség. Ezúttal is Brance Orbán kezdte meg a gólgyártást, már 22 másodperc után. A hazaiakat az sem vetette vissza, hogy bő egy perc után Szigeti Ákos 5 perc+véglegest kapott.

Bodó Chris és Sárpátki Tamás később duplázott, míg Santeri Saari és Matias Haaranen első gólját lőtte a ligában, a GYHK ezúttal kilencig jutott.

A Titánok szépítő találatát Németh Kristóf szerezte 0-5-ös hátrányban.

Nyilatkozat

Csíkszereda-UTE 1-2 (0-0, 0-0, 1-1, 0-0, 0-1) - szétlövéssel

A rangadóról hiányzott Becze Tihamér, Kyle Just és Varga Arnold. Többet lőttek kapura a hazaiak, de Rajna Miklós és Adorján Attila is hibátlanul védett.

Az első gólra az 50. percig kellett várni, ekkor David Stach egy kapu előtti kavarodásból szerezte meg a vezetést a Sportklubnak. Az 56. percben Kiss Dániel egyenlített.

A ráadás nem hozott gólt, a nagyobbat ekkor Rajnának kellett védenie. A szétlövés a kilencedik párig tartott, Kiss jól célzott, Stach viszont nem, így az újpestieké lett a plusz pont.

A lila-fehérek hétfőn a GYHK-hoz utaznak, a Csíkszereda a DAB-ot fogadja.

Nyilatkozat

Magnus Sundquist, vezetőedző, SC Csíkszereda: „Normál körülmények és kapusteljesítmény esetén négy-öt gólt szereztünk volna. Ellenfelünk nagyon jól játszott, rengeteg helyzetet kidolgozott, hogy nyerjen. Többféleképpen elveszíthetsz egy mérkőzést, akár a hozzáállás hiánya és a kemény munka árán is. Nagyon jó kapusteljesítménnyel rukkoltak elő, mi sokszor közel kerültünk a kapujukhoz, de ahhoz, hogy legyőzz egy ilyen kapust, közvetlenül előtte kell zavart kelts. Többször is csak a kapu körül voltunk, ezért is lőttünk csak egy gólt. Nincs rossz szavam a teljesítményünkre. Sokkal érettebb csapat volt az UTE. A tegnapi ellenfelünk is jól játszott, de az egy fiatalabb gárda. Okosan játszottak, rengeteg védőmunkát oldottak meg sikeresen a kapussal együtt, a kontrákkal pedig többször is helyzetbe kerültek. Lényegében a kapu előterében kell nagyobb forgalmat keltsünk.”

Virág Csaba, vezetőedző, UTE: „Sok hiányzónk van, Erdélybe pedig nem nyerni járnak a csapatok. Tudtuk, hogy extra kapusteljesítmény kell a győzelemhez, ez pedig még az extránál is extrább volt. Miki nagyon komoly tartást adott nekünk, de mindenki nagyon odatette magát. Karaktert mutattunk, mert hátrányból visszajöttünk, illetve a büntetőknél is mínusz kettőről kapaszkodtunk fel. Nyilván a Csíkszereda jobb csapat, de megdolgoztunk a szerencsénkért. Keményen küzdöttünk a védekező harmadban.”