Újabb rangadó vár a Fradira

2018.12.02. 12:23 |
Az öt vasárnapi mérkőzés közül hármon tabellaszomszédok csapnak össze az Erste Ligában.

Az FTC az első helyezett Csíkszeredától elszenvedett vereség után a harmadik Brassó ellen javítana erdélyi túráján. A forma a hazaiak mellett szól, ugyanis legutóbbi öt mérkőzésüket megnyerték, és az utolsó 11 találkozóból csak egyet veszítettek. Hazai mérlegükre sem lehet panasz, eddig két csapat tudott győztesen távozni Brassóból.

A meccs pikantériáját az adja, hogy a Farkasok kispadján az a Greg Lindqvist ül, aki az előző három szezonban a Fradi edzője volt, és Brassóba visszatérve magával hívta Jereme Tendlert, aki kirobbanó formában van, az előző játékhét legjobbjának is megválasztották.

A Ferencváros 19 meccses győzelmi sorozata múlt héten véget ért a DAB elleni vereséggel, utána a Fehérvári Titánokat – igaz, háromgólos hátrányból egyenlítve – szétlövésben győzte le a csapat, majd kikapott a Sportklubtól, vagyis a legutóbbi kilenc pontból kettőt szerzett meg a gárda. Fodor Szabolcs vezetőedző a pénteki vereség ellenére a küzdőszellemmel elégedett volt, és bízik abban, hogy vasárnap már a helyzetek is bemennek.

A két együttes idén eddig egyszer találkozott, az FTC hazai pályán 8-0-ra nyert. Azóta sokat fejlődött a Brassó, így egy stabil védelem és egy lendületes támadóalakulat csap össze vasárnap. Hazai siker esetén egy pontra csökkenne a különbség a két együttes között, bár a Brassó két meccsel többet tudott már le, míg az FTC győzelemmel közelebb tudna kerülni a Csíkszeredához.

Dunaújvárosban két csalódott csapat találkozik, hiszen mindketten tíz vagy annál is több gólt kaptak a legutóbbi játéknapon. A Vienna Capitals farmcsapatától elszenvedett súlyos vereség után a Dunaújváros kispadján Corey Bricknell vezetőedző a HK Budapest ellen szerezné meg első sikerét. Úgy látta, a pénteki vereséghez hozzájárult a balszerencse is, és azt várja, hogy mindenki álljon készen, koncentráljon, adjon bele apait-anyait, mert csak így lehetnek sikeresek.

A DEAC tíz góllal próbálta feledtetni legutóbbi két vereségét, vasárnap pedig a Vasas vendége lesz. A fővárosiak két harmadon keresztül több csapat életét is meg tudták nehezíteni.

A Capitals kétszer már legyőzte idén a Fehérvári Titánokat, és most abban bíznak Bécsben, hogy ott folytatják, ahol a pénteki nagyarányú diadalnál abbahagyták. Ehhez persze lesz néhány szava Kiss Dávid együttesének is, amely rossz szériáját már maga mögött tudhatja, utolsó három meccséből kettőt megnyert és Pesterzsébeten is pontot szerzett.

’Két farmcsapat küzd egymás ellen, ez egy kicsit presztízskérdés is. Az első találkozónkon nem tudtuk, mire számítsunk, a másodikon pedig kiengedtük a kezünkből a találkozót. Most fontos pontokat kell gyűjtenünk, ezért megyünk’ – mondta a klub honlapjának a Fehérvár vezetőedzője.

Újpesten az ötödik és a hatodik csap össze, igaz, öt pont és hárommal több meccs a Gyergyóiak hátránya. A két együttes már emlékezetes meccseket vívott egymással idén: szeptember végén a lila-fehérek hosszabbítás után győztek hazai jégen, két hete pedig 6-2-re kikaptak idegenben.

A program

Corona Brasov–FTC-Telekom 16:00
Schiller-Vasas HC–DEAC 17:40 stream ITT
EV Vienna Capitals II–Fehérvári Titánok 17:50
Dunaújvárosi Acélbikák–Hokiklub Budapest 18:30 stream ITT
UTE–Gyergyói HK 18:30 stream ITT