Újabb pénzbüntetést kapott a Csíkszereda

2024.03.19. 17:48 |

Rendezési hiányosságok miatt szabta ki a büntetést a Fegyelmi Bizottság.

A Magyar Jégkorong Szövetség Fegyelmi Bizottsága a Sportfegyelmi Szabályzat 3. § (1) bek. c) pontja és a (6) bek., valamint a 11. § (2) bekezdésében foglaltakban megszegése miatt, a Sportfegyelmi Szabályzat 4. § (4) bek. o) pontjában foglaltak alapján a Sport Club Csíkszeredát 4.000 euró pénzbüntetés megfizetésére kötelezi. 

Emellett a testület a Sportfegyelmi Szabályzat 4. § (4) bekezdés f) pontjában foglaltak alapján a sportszervezettől egy mérkőzésre megvonja a mérkőzésrendezési jogát a hazai sportlétesítményében, és 30 kilométer távolságon belül nem rendezheti meg a „hazai” mérkőzést. A testület ez utóbbi határozat végrehajtását 2024. április 30-ig felfüggeszti.

A pénzbüntetés oka, hogy a március 13-i Csíkszereda-BJAHC mérkőzés utolsó percében a hazai cserepadra olyan szemely lépett és adott utasítást a csapat jégen tartózkodó játékosainak, aki erre nem volt jogosult. 

A fegyelmi tárgyaláson a Csíkszereda képviselője elmondta, hogy Kevin Constantine a figyelmeztetésük ellenére, a mérkőzés hevében lépett be a számára nem megengedett területre, és várhatóan ennek a klubon belül is lesz következménye a szabálytalanságot elkövetővel szemben.  

A fegyelmi testület a bizonyítékokat értékelve megállapította, hogy olyan személy tartózkodott egy adott zónában, aki nem is volt nevezhető hivatalos személyként, ezért megállapította a mérkőzést rendező sportszervezet felelősségét a rendezési hiányosságok miatt. 

A határozat ellen a kézbesítéstől számított 15 napon belül lehet fellebbezni, de annak a végrehajtásra nincs halasztó hatálya.