Újabb komoly erőpróba előtt az FTC

2018.09.14. 09:00 |
Nagyüzem lesz pénteken az Erste Ligában, öt mérkőzést rendeznek, és két újabb csapat mutatkozik be.

A nap meccsén a Csíkszeredai Sportklub az FTC-Telekomot fogadja. A hazaiak először lépnek jégre az Erste Liga új idényében, de már játékban vannak: a román bajnokságban mind a négy találkozójukat simán nyerték meg. A bajnoki címre esélyes alakulatnál nagy előny lehet, hogy a keret magja egyben maradt és azt egészítették ki pár játékossal, így az összesen több mint 800 KHL-meccsen szereplő Konsztantyin Panovval és Vitalij Sulakovval, a rutinos cseh kapussal, Vlastimil Lakosillal és a ligát jól ismerő Bedze Tihamérral.

Leo Gudas vezetőedző pedig irgalmatlan kemény ütközetre számít.

„Nem sokat tudok erről az új Ferencvárosról, bár végignéztem a legutóbbi mérkőzésüket. Az viszont biztos, hogy a három pont érdekében nagyon jó játékot kell mutassunk. Minden meccsre ezért a célért korcsolyázunk ki, így is készültünk az előttünk álló feladatra. Ez lesz ugyanakkor az első Erste Ligás meccsünk az idényben, így érthető, hogy egy picit idegesebb mindenki. A saját játékunkra kell koncentráljunk és azokat az elemeket kell betartani a 60 perc alatt, amelyeket edzéseken, vagy épp az öltözőben kértem a srácoktól”- mondta a Csíkszereda trénere.

A FTC már két találkozót lejátszott, és a két hosszabbításos meccsen szerzett három ponttal indult az erdélyi túrára. A keretnek a nagy nyári átalakulás után még idő kell az összeszokáshoz, de biztató jeleket lehetett látni az UTE elleni derbin is. A kapuban Arany Gergely biztos pontnak tűnik, jól védett eddigi meccsein. Fodor Szabolcs vezetőedző szerint főleg a helyzetkihasználáson kell javítani az előrelépéshez - elsőként a Vákár Lajos Műjégpályán.

“Kemény mérkőzés vár rank, fizikális játékra számítok. A saját játékunkat kell játszanunk, és az elejétől kezdve bedarálni az ellenfelet” – mondta a klub honlapjának Tóth Richárd, a zöld-fehérek játékosa.

Az öt kanadaival megerősített Brassó a Vienna Capitals ellen mutatkozik be a ligában. Kjell G. Lindqvist együttese a román bajnokságban már öt meccset lejátszott, négy siker mellett a Gyergyótól kikapott.

Ladányi Balázs visszatér szülővárosába és nevelőegyesületéhez, a Schiller-Vasas vezetőedzője a Dunaújvárosi Acélbikák ellen vezetheti fiatal együttesét.

A szezont jól kezdő DEAC a Fehérvári Titánok ellen növelheti tovább pontjai számát, míg az UTE egy másik fővárosi csapatot, a HK Budapestet fogadja.

A program:
EV Vienna Capitals II-Corona Brasov 17:50
DEAC-Fehérvári Titánok 18:00
Dunaújvárosi Acélbikák - Schiller-Vasas HC 18:00
Újpesti TE-Hokiklub Budapest 18:00
SC Csíkszereda - FTC-Telekom 18:30 (magyar idő szerint 17:30)

(fotó: fradi.hu)