Új város kerül fel az Erste Liga térképére

2021.10.12. 14:00 |

A magyar bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság, az Erste Liga küzdelemsorozata szombaton egy mérkőzés erejéig Zalaegerszegre látogat. A szervezők színes programokkal várnak minden érdeklődőt.

Október 16-án új fejezettel bővül az Erste Liga és a zalaegerszegi jégkorongsport történelemkönyve. A zalai megyeszékhelyen első alkalommal rendeznek első osztályú profi jégkorongmérkőzést, melyen két dunántúli együttes, a székesfehérvári Titánok csapata és az UNI Győr ETO HC alakulata találkozik egymással. Érdekesség, hogy a fehérvári gárdában több zalaegerszegi születésű és nevelésű tehetség is megfordult már korábban. Sőt, van, aki jelenleg is a Titánokat erősíti: ilyen a mindössze 20 esztendős Parragi Dániel, aki szülővárosában léphet jégre szombaton 14:15-től. Zalaegerszegen született és nevelkedett az ugyancsak 20 éves Rétfalvi Kristóf is, aki ma már a Hydro Fehérvár AV19 csapatának támadójaként kergeti őrületbe az ellenfelek védőit.

A Magyar Jégkorong Szövetség és az Egerszegi Titánok a mérkőzés mellett további programokkal várnak mindenkit, kicsiket, nagyokat, és a közeli utánpótláscsapatokat egyaránt. Az érdeklődők a meccs helyszínén kialakított játékzónában megismerkedhetnek a sportággal, találkozhatnak Csúszkával, a hazai jégkorongsport népszerű kabalaállatával, harmadszünetekben pedig különböző játékokban tehetik próbára magukat.

Az Erste Liga Matiné aktivitásai 12:45-kor kezdődnek. Lesz buborékhoki, kapura lövés, korongtorony-építés, kvízjáték nyereményekért, emellett lehet a csapatok mezeivel és az Erste Liga trófeával is fotózkodni. De arcfestéssel, jó idő esetén aszfaltszínezéssel és lufihajtogatással is kedveskednek a helyszínre látogatóknak, a mérkőzés után pedig közönségkori és jégdiszkó veszi kezdetét. A támogatói jegy 1000 forintba kerül, mellyel a belépés biztos, míg a fennmaradó helyekre ingyenes. A szervezők mindenkit szeretettel várnak, aki eltöltene egy felhőtlen délutánt meccsnézéssel, szurkolással és a matiné programjaival. Bővebb információ: zalaititanok.hu és ersteliga.hu.