Túlórás sikerrel egyenlített a Corona

2023.03.10. 20:12 |

Hiába mentette hosszabbításra a találkozót a GYHK, a ráadásban kiegyenlítette a párharcot a Corona Brasov.

Az elődöntő negyedik mérkőzésére is változatlan összeállításban korcsolyáztak ki a csapatok. A kapukban ezúttal Toth és Rinne kezdtek. 48 másodperc telt el a találkozóból, amikor is Clarke kiugratása nyomán VanWormer léphetett ki szólóban, az amerikai csatár meghúzott egy higgadt cselt, majd fonákkal gyönyörűen a felsőbe ragasztott (1-0). Ezt követően Valcharék jutottak el egy kapuvasig, viszont a 3. minutumban Williams eladott korongja komoly hibának bizonyult: Sylvestre törhetett kapura, a gyergyói támadó jól helyezett lövése pedig Toth bárdja mellett utat talált a hálóba (1-1). A játékrész derekán egy palánkról visszapattanó pakkot kis híján értékesített a GYHK, majd következhetett az első vendégfór. Bodóék jól forgattak, a gólhoz mégis a rendkívül agilisan játszó VanWormer járt a legközelebb. A játékrész végét megnyomta a Corona, Sills betörése majdhogynem gólt eredményezett, emellett a Kóger-Schaber-VanWormer támadótrió is több nagy helyzet kialakításában jeleskedett. A záró dudaszó előtt a brassói nézősereg Császár, VanWormer, Imre és Domingue főszereplésével egy nagyobb csetepatét is láthatott.

A második játékrész egy áthúzódó brassói kettős emberelőnnyel indult: Domingue passzolt a kapu vonalában helyezkedő Gligához, aki klasszis megmozdulással beforgott a ketrec elé, s ragyogóan kilőtte Rinne kulacsát (2-1). Úgy tűnt, a hálóőrök kulacsai veszélyben forogtak az este folyamán: a 24. percben ezúttal a GYHK támadhatott kettős fórban, az előnyös figura pedig Syvlestre-re jött ki, aki távolról, irgalmatlan nagy erővel az égbe repítette Toth flaskáját. A harmad közepén nem sok hiányzott ahhoz, hogy a Bodó hathatós közreműködésével Orban lemásolja a harmadik mérkőzésen szerzett találatát. A folytatásban Marttinen kapott kisbüntetést, amit a Corona speciális egysége kihasznált: Schaber körözgetett saját tengelye körül a baloson, majd szélről eleresztett lövése átcsorgott Rinne lábai között (3-2). A középső etap végén újra fölénybe került a Brassó, nem sok hiányzott a barcaságiak negyedik találatához: Szabó kiválóan hozta helyzetbe Sillst, majd ugyancsak a magyar támadó tornáztatta meg Rinnét egy távoli bombával.

A záró felvonás 8. percében Imre remekül cselezte be magát a támadóharmadba, majd a kapu mögött álldogáló Orbanhoz passzolt, aki a ketrec elé berobbanó Bodóhoz tálalt, a kedvenc játszótárs pedig kiegyenlítette a találkozó állását (3-3). Nem sokkal később Gajdó Balázs járt közel a negyedikhez, ráadásul az 52. minutumban a GYHK nagyon beszorult harmadába Császár kisbüntetését követően. A rendes játékidő hátralevő részében már nem született döntés, így következhetett a harmadik túlóra a párharc során.

Másfél perc telt el a hosszabbításból, amikor is Clarke távolijába beleszúrtak, Rinne ezúttal tehetetlennek bizonyult (4-3). Egyenlített tehát a párharcban a Corona, folytatás vasárnap, ezúttal már újra Gyergyószentmiklóson, magyar idő szerint 17:30-kor.

Dave MacQueen, vezetőedző, Brassó:„Mondtam a srácoknak reggel és a meccs előtt, hogy jobbnak kell lenniük. Előző este azt mondtuk, az ellenfél volt a jobb csapat, most viszont úgy gondolom, mi voltunk a keményebbek. Bejuttattuk a pakkokat, limitáltuk a lefordulásokat, a speciális egységeink is jól működtek. A harmadik góljuk szerencsés körülmények között született: a játékosaink hibáztak, az ő emberük rámehetett a kapura. De valószínűleg arra vagyok a legbüszkébb, ahogyan reagáltunk azután, hogy elvették a gólunkat a hosszabbításban: rögtön visszamentünk, maradtunk a megbeszélt struktúránál és elvégeztük a munkát.”

Szilassy Zoltán, vezetőedző, Gyergyó: „Igazi playoffmeccs volt ismét. Azt gondolom, a Brassó legjobb arcát láthattuk, nagyon jól játszottak, Mi egy kicsit lassan kezdtünk, de aztán visszajöttünk a meccsbe, majd a harmadik harmadban megint megtettük ugyanezt. Kiegyenlített mérkőzés volt, sajnos egy tökéletes lövéssel a ráadásban. Nagyon szoros széria ez két jó csapat között, vasárnap újra találkozunk a ringben!”