Továbbment a Csíkszereda

2020.03.02. 22:07 |

Az újabb debreceni győzelem után már elődöntős az Erste Ligában a Sportklub. Újra vezet a Gyergyó, szépítettek a Titánok a Fradi ellen.


FTC-Telekom–Fehérvári Titánok 2-4 (1-3, 0-0, 1-1)

A Stipsicz Bencével és Mihály Ákossal megerősített Titánok alaposan meglepték az FTC-t az első harmadban. A vendégek szereztek vezetést Péter Andor révén, egyetlen másodperccel az emberelőny lejárta után. A Fradi válasza sem váratott sokáig magára, Tóth Richárd egalizált fórból. A Fehérvár azonban a folytatásban jól gazdálkodott az emberelőnyökkel, és Balogh Bence, majd Mihály találatával ellépett.

A második felvonás nagyobb hazai rohamokat hozott, de Gyenes jól védett, a vendégek két kiállítást is túléltek. A címvédő az 51. percben aztán Hajós révén minimálisra csökkentette a különbséget – ez a gól is emberelőnyben született -, ám hiába hajtott nagy erőkkel az egyenlítésért is az FTC, Mangone révén a Titánok szereztek újabb gólt. A hajrában az időkérés és a kapuslehozatal sem segített a zöld-fehéreken.

A Titánok így másodszor nyertek Pesterzsébeten. Az FTC 3-2-re vezet a párharcban, a következő meccs szerdán lesz Fehérváron.

NyilatkozatDEAC-Sport Club Csíkszereda (romániai) 1-3 (0-1, 0-2, 1-0)

A Csíkszereda remekül kezdte a meccset, és gyorsan emberelőnybe került, ezt pedig ki is használta: Shalla lövésébe Pelley ért bele. Némileg kiegyenlítődött a játék, de a DEAC veszélytelen volt a kapura, és később fórban sem tudott veszélyeztetni.

A második harmad elején megduplázta előnyét a Csíkszereda, Becze lőtt a hálóba egy szép akció végén. A debreceniek próbálkoztak, főleg Kulesov tesztelte Szamankovot. A harmad vége is a vendégeknek sikerült jobban, és Fodor növelte a különbséget.

Az utolsó felvonás áthúzódó csíki fórral kezdődött, ám ez kihasználatlan maradt. A DEAC Novotny megindulásával szépítettek. A folytatásban egymást érték a büntetések, de gól nem született.

A Csíkszereda így 4-1-es összesítéssel jutott be az elődöntőbe.

NyilatkozatCorona Brasov-Gyergyói HK 3-4 (0-1, 1-0, 2-3)

Az egész találkozón sok volt a helyzet, nagy lendülettel játszottak a csapatok. A Gyergyó Antal Zsombor góljával szerezte meg a vezetést az első harmad közepén, majd a 27. percben érkezett Brown válasza. Az idő előrehaladtával a feszültség is nőtt. Előbb a brassói gólszerző és Jones akadt össze, aztán a harmad végén Carlson kapott 2+2 percet. Ezt az emberelőnyt pedig a Gyergyó remekül kihasználta az utolsó felvonás elején. Előbb Valdix, aztán egy perc múlva Tendler volt eredményes. A Corona persze nem adta fel, Franko négy perccel később csökkentette a különbséget.

A hajrá is sok izgalmat tartogatott. A Brassó már két perccel a vége előtt lehozta kapusát, és Sára Tibor be is lőtte a negyedik vendég találatot. A hazaiak ezt követően is nyomtak, Franko újra betalált, de egyenlítésre már nem maradt idő.

A Gyergyó újfent elvette a pályaelőnyt, 3-2-re vezet és szerdán a továbbjutásért játszhat.