Tovább robognak a Titánok

2019.01.30. 23:14 |
A fehérváriak hibátlanok az Erste Liga középszakaszában. A Dunaújváros otthon kapott ki a Capitals II-től, és az utolsó helyre csúszott vissza.

Fehérvári Titánok-Gyergyói HK 3-1 (1-0, 0-1, 2-0)

A hazaiak voltak mezőnyfölényben, míg a gyergyóiak veszélyes kontrákat vezettek. A 15. percben született az első gól: Császár Hunor a saját kipattanójára ment, elhúzta a kapus mellett, és bepofozta, ezzel előnybe kerültek a Titánok.

A második játékrészt jobban indították a vendégek, de Kornakker Dániel jól védett. Egészen a 28. percig tartotta magát a Fehérvár, akkor emberelőnyben Góga egyenlített. Két fehérvári fór következett, Bobcek ráadásul 2+10 percet kapott, de a hazaiak nem tudták visszavenni a vezetést. Ezt követően a Gyergyó került kétszer is emberelőnyben, ám ebből sem született gól.

Az utolsó harmad elején újra a Fehérvár támadhatott előnyben, és egy perc után ezt sikerült is gólra váltania Kiss Patriknak, szintén saját kipattanójára lecsapva. Több lehetősége volt a Titánoknak a folytatásban, ám a következő gól a hajrában született, üreskapus volt, Kiss Patrik döntötte el a meccset.

A Fehérvár ötödik meccsét is megnyerte a középszakaszban, így továbbra is az élen áll az alsóházban.

Dunaújvárosi Acélbikák-EV Vienna Capitals II 2-4 (1-3, 1-1, 0-0)

Rosszul kezdte a mérkőzést a DAB, mert hiába került korán emberelőnybe, saját harmadában adta el a korongot, melyből Bauer már a 4. percben vezetéshez juttatta a bécsieket. A folytatás is a Capitalsnek kedvezett, a 11. percben Saari kékvonalas bombája is utat talált Zaharcsenko kapujába. Ugyan a 13. percben Jabornik emberelőnyből szépített, ám a 18. percben az ő hibája kellett ahhoz, hogy Kittinger a harmadik bécsi gólt szerezze.

A második harmadból alig telt el egy perc, mikor Schlögl is betalált, tovább növelve a vendégek előnyét. A 24. percben Uski révén faragott a különbségen a DAB. A folytatásban az Acélbikák kétszer, a vendégek egy alkalommal játszhattak emberelőnyben, ám újabb gól már nem született.

A harmadik harmadban igyekezett nagyobb sebességre kapcsolni a DAB, ám a bécsiek jól védekeztek. A hajrában két kiállítást is összeszedtek a hazaiak, így nem volt esélyük javítani.

Nyilatkozatok

Corey Bricknell, vezetőedző, DAB: „Az első harmadban 8-19 volt a kapura lövések száma az ellenfél javára, egyértelműen jobbak voltak ekkor a vendégek. Ezután egyenlő játék volt. Ugyanaz történt, mint eddig már sokszor, nem játszunk hatvan percet, egy-egy harmadot egyszerűen kihagyunk.”

Santeri Heiskanen, vezetőedző, Vienna Capitals: „Gyakorlatilag az első harmad végére eldőlt a mérkőzés. Jól kezdtünk, sokat koriztunk, kevés hibával támadtunk. Három vesztes meccs után három pontért jöttünk, és nagyon boldogok vagyunk, hogy ezt sikerült megszerezni.”