Tóth Gergely a BJAHC-ból a DAB-hoz igazol

2024.05.17. 18:05 |

A dunaújvárosi hátvéd visszatér a szülővárosába.

Bejelentették az Erste Liga 2023/2024-es szezonzárását követő első átigazolást. A BJAHC már csütörtökön bejelentette, hogy Tóth Gergely távozik a csapattól, pénteken pedig kiderült, hogy a Dunaújvárosi Acélbikáknál folytatja pályafutását. A 26 éves hátvéd legutóbb a 2018/2019-es idényben szerepelt szülővárosa klubjában, a legutóbbi öt évben jégre lépett az FTC-Telekomban, a MAC HKB/BJAHC-ban, illetve a brit EIHL-ben szereplő Glasgow Clan védője is volt.

Tóth Gergely a régi-új csapata közösségi oldalán elmondta: "Nagyon tetszett az elképzelés, amit Soma felvazolt. Izgatottan várom a közös munkát. Szerencsére játékosként már dolgoztam vele, ez most igaz más lesz, de mind a ketten szeretnénk, hogy a dunaújvárosi jégkorong olyan sikereket érjen el, mint régen. Mindent meg fogok tenni ennek érdekében a jégen és azon kívül is."

A dunaújvárosiak korábban Szalma Zsolt, Varga Arnold, Léránt René, Kovács Dávid, Pinczés Olivér, Strenk Olivér, Károly Róbert Nikolász és Marosi Máté távozását jelentették be, illetve azt, hogy Somogyi Balázs visszavonul és vezetőedző lesz.