Több a mesternégyes, mint a mesterhármas

2020.10.17. 12:51 |

Két nap szünet után vasárnap folytatódik az Erste Liga. Megnéztük az eddigi meccsek legérdekesebb statisztikáit.

Az Erste Liga eddigi 21 mérkőzésén 157 gól esett, ez 7,4-es átlag. A mostani jóval meghaladja a korábbi idények gólátlagát: a 2019-2020-as teljes alapszakaszban 6,78, egy évvel korábban 6,9, míg 2017-2018-ban 6,4-es volt ez a mutató.

Kilenc találkozó nem dőlt el a rendes játékidőben, hatszor hosszabbítás, háromszor szétlövés határozott a pontokról. A leggyakoribb eredmény a 4-3, ötször láthatták ezt a szurkolók.

Először a Csíkszereda jutott el kétszámjegyű gólig ebben az idényben, Dunaújvárosban lőttek 10-et Becze Tihamérék.

Eddig egyetlen csapat maradt gól nélkül az idényben, a MAC HKB ellen a Gyergyó nem tudott betalálni, így Bálizs Bencéé az idény egyetlen shutoutja.

Már hárman is mesternégyesig jutottak. Schlekmann Márk, a MAC HKB fiatal csatára az FTC-Telekom ellen mutatta be ezt a bravúrt, a Csíkszeredából pedig ketten is: Andrej Taratuhin szintén a Ferencvárosnak lőtt négyet, Becze pedig az Acélbikáknak. Az előző két idényben összesen volt két mesternégyes, vagyis már egy hónap alatt sikerült ezt felülmúlni a mostani szezonban. Ezzel szemben mesterhármas csak egy volt, Brance Orbán, a MAC HKB játékosa szerezte a Gyergyó ellen. Eddig 74 játékos lőtt gólt, pontja pedig 129-nek van.

Eddig a Csíkszereda a leghatékonyabb csapat, 207 lövésből 28 gólt szerzett (13,53%), ezt követi a csak egy meccset játszó Titánok 4 gól /30 lövéssel, majd a Brassó 20 gól/212 lövéssel. A lista másik végén a Gyergyó áll, amely 16 gólt szerzett 272 lövésből (5,88%).

Az emberelőnyök kihasználására büszke lehet a Titánok (két gól négy fórból), valamint a MAC HKB is (8 gól 18 kiállításból). A Gyergyó ebben sem áll jól, két gólt szerzett 25 büntetésből.

Még nem kapott gólt emberhátrányban az UTE, öt ilyen helyzetet is kivédekezett már. 90 százalékos hatékonyság közelében áll a Csíkszereda és a MAC HKB. Az FTC ugyanakkor 11 gólt is kapott 29 hátránya során, ami 62 százalékos mutató.

A szezonban eddig 37 emberelőnyös gól született, háromszor pedig kettős fórt tudtak kihasználni. Az emberhátrány sem mindig jelent rosszat, hatszor is a kevesebb játékossal felálló csapat szerzett gólt.