Tartja a lépést egymással a DEAC és a MAC HKB

2021.02.16. 22:18 |

Az élmezőny csapatai, vagyis a MAC HKB és a DEAC győzött az Erste Liga keddi játéknapján. Így továbbra is nyílt a dobogóért folyó harc, valamint a Vasas és a Titánok közötti versenyfutás is.

Titánok–MAC HKB Újbuda 2-3 (0-2, 2-1, 0-0)

A Titánok együttesébe bekerült Madácsi, a vendégeknél bemutatkozott a szezonban a Svédországból hazatérő Pápa Márton, mellette Tornyai és Bugár is ott volt a meccskeretben.

Alaposan bekezdtek a csapatok, és a MAC HKB került előnybe az ötödik percben Sofron révén. Nem csökkent az iram, sőt, és egy kihasználatlan fór növelte a vezetést a budapesti gárda: Macaulay távoli lökete pont annyira változtatott irányt Molnár Bálint ütőjén, hogy Szeles ne tudjon védeni. A Titánok rákapcsoltak, de Bálizs védett mindent.

A második felvonásban már jöttek a hazai gólok, és öt percen belül egyenlített a csapat. Előbb Reiter távolról szerzett gólt, aztán Császár volt eredményes. A büntetések is megsokakodtak, a Titánoknál négy a három elleni játék, majd MAC HKB-s kettős fór következett, és utóbbit ki is használta Schlekmann a 32. percben. A harmad végén megnyomták a hazaiak, de az egyenlítés nem jött össze.

Az utolsó harmadot a vendégek kezdték lendületesebben, el akarták dönteni a három pont sorsát, de Szeles jól védett. Aztán a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, és a hajrában mindent megtettek a gólért, de csak a legvégén tudták lehozni a kapust, és szerencséjük sem v olt, az utolsó lövésük a kapuvasról pattant ki.

Vezetőedző

Kasper Vuorinen, vezetőedző, Titánok: „Jó kezdésben reménykedtünk, de nem jött össze. Valamiért nem álltunk készen és az ellenfelünk pedig igen, így az első harmad 0-2 lett. Ettől függetlenül tudtuk, hogy nem volt ez egy rossz harmad tőlünk. Még helyzeteink is voltak. Aztán a második harmadban jól játszottunk, de összeszedtünk pár felesleges kiállítást, öt a három ellen pedig be is találtak és végül ez lett a győztes gól. Ezután is jól játszottunk, helyzeteink is akadtak, de végül ez nem volt elég ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést. Meglátjuk, ez elég lesz-e a playoffhoz. Minden mérkőzés más és más. Még ha jól is játszottunk ma, pontot nem szereztünk. Szombaton új mérkőzés kezdődik, amire jól fel kell készülnünk. Hisszük, hogy a saját kezünkben van a sorsunk és mindent megteszünk annak érdekében, hogy elérjük a célunkat.”

Kangyal Balázs, vezetőedző, MAC HKB: „A következő négy mérkőzésünk olyan, mint egy mini playoff. A rájátszásban pedig az számít, hogy nyerj, a többi nem. Persze nem lehet elmenni szó nélkül amellett, hogy ez a fajta játék, amit ma játszottunk, nem mi vagyunk. Talán ez az első ilyen meccsünk. Büszke lehetek a csapatra, mert az egész évet letudták úgy, hogy nem kellett csalódottnak lennem, ma az vagyok. A Titánok többet lőttek kapura, mi lőttünk két gólt, aztán mindenki elfeledkezett mindenről. A legjobb, ami történt, hogy szereztünk három pontot, és ez most nagyon fontos.”

DEAC–Opten Vasas HC 6-2 (1-1, 2-0, 3-1)

A hazaiak kezdtek aktívabban, de a Vasas ellentámadásaiban is benne volt a veszély. A hetedik percben Novotny talált be, egy középre tett korongot ütött a hálóba. Másfél perc múlva egyenlítettek a vendégek, a DVTK Jegesmedvéktől kölcsönvett Mattyasovszky szerezte meg első erste ligás gólját. A folytatás kiegyenlített játékot hozott, mindkét kapusnak sokat kellett védenie.

A második harmad elején újra megszerezte a vezetést a DEAC Izacky pontos távoli lövésével, majd, a cseh csatár 11 perccel később megduplázta saját góljainak számát és az előnyt is, ezúttal közelről bevágva egy palánkról elé pattanó korongot. Ebben a felvonásban a Vasas keveset veszélyeztetett.

Az utolsó játékrészre aztán fokozta a tempót a budapesti csapat, de a DEAC kihasznált egy fórt, Turcotte a 45. percben betalált. Ezt követően a Vasas került emberelőnybe, ám ebből is a hazaiak jöttek ki jól, Dalecky növelte a különbséget. Kiss Patrik gólja végképp eldöntötte a meccset, erre Vesutkin még azért válaszolni tudott.

A DEAC továbbra is negyedik, és nagy harcban van a MAC HKB-val. A Vasas őrzi a nyolcadik helyet.

Nyilatkozat 

David Musial, vezetőedző, DEAC: „Úgy gondolom az első harmad nem volt számunkra túl jó, de sikerült kijavítani a hibákat a második és harmadik harmadban. Sokkal jobban játszottunk, jobban korcsolyáztunk, sokkal okosabban játszottunk és így sikerült betalálnunk párszor ami eldöntötte a mérkőzést.”

Ladányi Balázs, vezetőedző, Opten Vasas: „Jól jöttünk ki a mérkőzésre, az első harmaddal elégedettek lehetünk. Utána sajnos elszakadt valami, nem voltunk fegyelmezettek. Ennél sokkal fegyelmezettebb munka kell bárki ellen a ligában, nemhogy egy erős DEAC ellen. Tudtuk, hogy a támadó potenciállal nincs gond a másik oldalon, nem tudtuk őket eléggé lelassítani és így esélyt adni magunknak, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk.”