Szétlövésben nyert a Gyergyó

2021.10.05. 23:02 |

Először kapott ki a MAC HKB a szezonban.

MAC HKB Újbuda-Gyergyói HK 2-3 (0-1, 0-1, 2-0, 0-0), szétlövéssel

Jó iramú meccset játszottak a felek, az első harmadban a MAC HKB dominált, mégis a vendégek szereztek vezetést a 11. percben Silló Arnold révén. A második felvonás is hasonlóan alakutl: hazai helyzetekkel és GYHK góllal, ezúttal Sylvestre volt eredményes. Az utolsó harmadban aztán bementek a MAC HKB lehetőségei, előbb Djumic, aztán Tóth Gergely talált be.

A hosszabbításban kettős fórban is támadhatott az újbudai csapat, de a győztes gólt nem tudta beütni. A szétlövés a hetedik körig tartott, Szigeti Ákos szomorította korábbi csapatát.

A GYHK nyolc ponttal zárta túráját, a MAC HKB pedig először kapott ki.

Nyilatkozat

Kangyal Balázs, vezetőedző, MAC HKB: „Ez egy nagyon jó meccs volt, aki szereti a hokit. biztos, hogy annak tetszett. Az első két harmadban kiválóan játszottunk, az első harmad után az öltözőben nem is nagyon tudtam mit mondani, azon kívül, hogy megdicsértem a srácokat. Az elgondolkodtató, hogy több, mint 110 lövésböl két gólt tudtunk szerezni, ezzel kell foglalkozni. A kulcs az volt, hogy megvoltak az emberelőnyeink, de nem tudtunk velük élni.  A hosszabbításban is volt egy kettős emberelőnyünk, azzal sem. A büntető egyszer ilyen, egyszer olyan. Ugye volt, amit mi nyertünk, ezt most a Gyergyó. Az, hogy volt pontosztás, az igazságos. Még az első két harmadban kellett volna picivel többet tenni, találni, valami extrát, ami most nem sikerült. De hát ilyen a sport, ilyen a hoki. Tulajdonképpen azt mondhatom, amit az öltözőben is mondtam, hogy ez ma nekem bőven elég volt. Úgyhogy gratulálok a srácoknak.”

Szilassy Zoltán, vezetőedző, Gyergyó: „Érdekes egy parti volt. Először is tévébe való, közönségszórakoztató, izgalmas. Az első két harmadban nagyon rajtunk volt az ellenfél. Csodálatos kapusteljesítménnyel tartottuk az 1-0-t. Beizzadtunk egy nagyon melós gólt. Az ellenfél nagyon keményen rajtunk volt, lassan kezdtük a mérkőzést. Viszont ma az önfeláldozásunk, a blokkolásaink, a körömszakadtáig való védekezésünk, amit hiányoltam az Újpest vagy a Szereda meccsen, az ma megmutatkozott, ha bajban voltunk.Nem olyan egyszerű egy ilyen hosszú túra végén. Ez átsegített minket, egy nagyon szép második góllal tudtuk tágítani a távolságot, de a harmadik harmadban játszottunk a legjobban, és akkor volt ugye, hogy kinyíltunk és két gyönyörű góllal visszajött a meccsbe a MAC HKB, utána pedig elképesztő volt az emberhátrányos védekezésünk, és ki kell emelnem, hogy a kapusunk zseniális volt, elképesztően védett. Tipikus idegenbeli meccs, amikor egy top csapat ellen hokizol, túléled, amit túl kell élni, majd amikor kellett, akkor tudtunk gólt lőni és a két pontot azért elvittünk, ami szerintem nagyon nagy dolog a MAC HKB ellen idegenben. Hiszen az ellenfél egy nagyon jó csapat, nagyon jó légiósokkal, erőteljes és jól szervezett fiatalokkal, jó struktúrával.”