Szeredában is győzött az UTE

2019.02.15. 23:04 |
Sorozatban negyedik meccsét nyerte meg az UTE az Erste Liga középszakaszának felsőházában.

Csíkszeredai Sportklub–UTE 3–2 (0–1, 1–1, 1–1)

A vendégek egy eladott korongból már az első percben megszerezték a vezetést, Vincze Péter élt a lehetőséggel. Ez pedig annyira megzavarta a hazai csapatot, hogy nem igazán sikerült érdemi akciókat vezetni, bár Bíró Tamásnak és Krasznoszlobodcevnek volt lehetősége, míg a másik kapuban Lundström sem unatkozhatott.

A második felvonás is vendéglehetőségekkel kezdődött, majd szinte a semmiből egyenlített a Sportklub. Rokaly Szilárd egyedül kígyózott végig a teljes újpesti védelmen és Duscheket is sikerült becsapnia. Az egyenlítő gól viszont a vendégeket hozta fel. Beszorították a hazai csapatot, majd egy védekezési hibát Phil Kiss váltott gólra. A harmad hátralevő felében kiegyenlített lett a játék, de a lilák védelmén nem igazán talált fogást a Sportklub.

Az utolsó harmad egy áthúzódó újpesti előnnyel rajtolt, amelyet gólra váltottak: előbb Benk előtt adódott egy nagy lehetőség, ami mellé ment, ám a palánkról visszapattanó pakkot Hebar juttatta a hálóba. Ekkor sikerült ritmust váltani a hazai csapatnak és jött is a gól Taratuhin pontos lövése után. Ezután Rokaly Norbert és Sulakov is hagyott ki ajtó-ablak ziccert. Szilassy Zoltán csapata viszont összekapta magát, rendezte védekezését, így a Csíkszereda nem tudott egyenlíteni, pedig a hajrára még kapusát is levitte.

Győzelmével az Újpest megerősítette második helyét a felsőházban, míg a Sportklub maradt a negyedik pozícióban.

Nyilatkozatok

Don MacAdam, vezetőedő, Csíkszeredai Sportklub: „Sok kárt okoztunk a mai napon saját magunknak. Fölösleges kiállításokat szedtünk össze, saját védekező zónánkban nagyokat tévedtünk. Ennek ellenére a srácok jól küzdöttek, igyekeztek, volt egy pár lehetőségünk is. Folyamatosan nőttünk fel a mai meccs szintjére, de az első perctől a hatvanadikig jól kell játszani egy ilyen jó csapat ellen.”

Szilassy Zoltán, vezetőedző, UTE: „Ma is megérdemelten nyertünk, még ha egy góllal is, de egy ilyen komoly csapat ellen és egy ilyen jó hazai publikum előtt nehéz egygólos győzelmet is aratni. Azt gondolom, hogy a mérkőzés döntő többségében az történt, amit mi akartunk volna. Nagyon erősen dolgoztunk, jól tudtuk tartani a korongot az offenzív zónában és ezáltal az ellenfélnek kevesebb lehetősége adódott nyomást gyakorolni ránk. A védekezésünkön keményen dolgozunk a mindennapokban és egy ilyen erős Szeredát két gólon tartani az utolsó két meccsen nagy dolog. Még rengeteg munka áll előttünk, hogy tovább fejlődjünk és ez nagyon fontos lesz az elkövetkezendő hetekre nézve.”