Szépített a DVTK

2018.03.28. 23:15 |

A címvédő DVTK Jegesmedvék 4-1-re nyert a MAC ellen, így 3-1-re szépített az Erste Liga döntőjében.

Miskolcon nem hozott gólt az első harmad, de eseményekben nem volt hiány. Nagy iramban folyt a meccs, és bár a hazaiak játszhattak többször emberelőnyben, a MAC próbálkozott több lövéssel. A védelmek mindkét oldalon jól zártak, Vas lövésénél pedig a kapuvas mentette meg a vendégeket.

A második harmad nyíltsisakos küzdelmet hozott. A MAC-ból Brown és Dansereau, a hazai oldalon Sakaris és a visszatérő Magosi került nagy helyzetbe, de gól nem született. Felváltva forogtak veszélyben a kapuk, ám mindkét kapus jó napot fogott ki. A 29. percben aztán megtört a jég, Klempa csent el egy korongot, és bár Dansereau kísérte az akciót, a cseh csatár egyedül oldotta meg, és megszerezte a vezetést a fővárosiaknak. A DVTK másfél percen belül válaszolt Kulmala révén. A hazaiak újabb kapuvasig jutottak, majd emberelőnyben tesztelték Bálizst. A 36. percben a MAC került fórba, de ebből a Jegesmedvék jöttek ki jobban, ugyanis egy kontrát Magosi értékesített. A vendégek megnyomták a hajrát, de Adorján továbbra is parádézott a kapuban.

A tempó a záró játékrészre sem csökkent, sőt, még fokozták azt a felek, és az izgalmak sem maradtak el. A MAC többször is letáborozott a hazaiak harmadában, ám Adorján mindent megfogott, és közben a miskolciak ellenakciói is sok veszélyt hordoztak magukban. A hajrára megfogyatkozott a MAC, de egy időkérés után Majoross Gergely lehívta kapusát a 60. percben – a kockáztatás nem jött be, Galanisz az üres kapuba lőtt, eldöntve ezzel a meccset. A DVTK csatára mind a négy meccsen szerzett gólt. A találat után több MAC-játékost is kiállítottak, és a kettős emberelőnyt még kihasználták a hazaiak, két másodperccel a vége előtt Sakaris is betalált közelről.

A DVTK a sikerrel életben tartotta reményeit. A döntő következő meccsét szombaton este rendezik a Tüskecsarnokban.

DVTK Jegesmedvék-MAC Budapest 4-1 (0-0, 2-1, 2-0)

Nyilatkozat

Majoross Gergely, MAC:  „Egy jó playoff meccs volt, magas színvonalú, parázs csata végig. Kicsit sajnálom, hogy a mindent eldöntő gól ilyen körülmények között esett. A meccs előtt is egy győzelemre voltunk a bajnoki címtől, és továbbra is egy győzelemre vagyunk. A mi dominanciánk most volt a legnagyobb a négy meccs közül. Nem szabad nagyon belenyúlni a játékba, azt meglátjuk, hogy a hangsúlyokat hova helyezzük.”

Mikael Tisell, DVTK: „Az első harmad volt a legszorosabb, jól játszottunk emberelőnyben, aztán a második harmadban feljavultunk, gyorsabban korcsolyáztunk, jó meccset játszottunk. Fontos volt Magosi Bálint visszatérése. Minden előfordulhat a döntőben, ez is szoros meccs volt, meglátjuk, hogy alakul a folytatás. Az volt a célunk, hogy ma nyerjünk, szombaton pedig Budapesten is ezt tervezzük.”