Sűrűsödik az élmezőny

2020.02.13. 22:16 |
A Brassó hátrányból fordítva nyert a DEAC ellen az Erste Liga középszakaszában, és még van esélye élen zárni a felsőházban. A Gyergyó hosszabbításban verte a Hokiklubot.

Felsőház

Corona Brasov-DEAC 4-1 (0-1, 3-0, 1-0)          

           

Kiállításokkal tarkított volt az első harmad, a hazaiaktól Bíró Ottó, a debreceniektől Sándor Flórián kapott 5 perc+végleges büntetést bunyóért. A 15. percben a DEAC volt emberhátrányban, ám Molnár Dávid így is megszerezte a vezetést.

A második harmadban aztán hatalmas fölényben hokizott a Brassó és fordított is. Gliga kétszer volt eredményes, s Molnár Zsombor is betalált.

Az utolsó felvonás áthúzó debreceni fórra indult, ám ez is kimaradt, majd még a következő kettő is. Az utolsó másfél percet ráadásul hat a négy ellen játszották le a vendégek, de Armstrong üreskapus gólja lezárta a meccset.

Sikerével a brassói együttes egy pontra megközelítette a felsőházban a listavezető Dunaújvárost és a címvédő Ferencvárost, bár két meccsel többet játszott.

Nyilatkozat

Ondrej Rusnak, másodedző, Brassó: „Fontos három pontot szereztünk. Nem úgy kezdtünk, ahogy szerettünk volna, de megérdemelten nyertünk. A második harmad nagyszerűen sikerült, jól játszottunk. Polc magabiztos teljesítményt nyújtott. Remek napokon vagyunk túl, és reméljük, a hétfő is hasonlóan alakul.

David Musial, vezetőedző, DEAC: „Elveszítettünk a meccset, mert nem lőttünk elég gólt.”

Alsóház

Hokiklub Budapest-Gyergyói HK 1-2 (1-0, 0-1, 0-0, 0-1) - hosszabbítás után 

A Hokiklub már nem juthat be a rájátszásba, ennek ellenére nem vette félvállról a találkozót. Az első harmadban a hazaiak jóval aktívabbak voltak és Petres góljával a vezetést is megszerezték. Növelni annak ellenére nem sikerült a különbséget, hogy a budapesti csapat négyszer is fórban játszhatott – igaz, a vendégek egy kettős előnyt hagytak kihasználatlanul.

A második harmad elején Tendler egyenlíteni tudott – legutóbbi öt meccsén ez volt a nyolcadik gólja. A HKB a harmad derekán kettős fórban próbálkozhatott, de nem született gól.

Az utolsó harmadban is volt büntetés bőven: Mathew Rupert véglegest kapott, Ferenc Csibi pedig 10 percre ült le. Közel kétszer annyit lőtt kapura a hazai együttes, de Cooke jól védett.

A döntés így a ráadásra maradt, abból pedig elég volt 11 másodperc a gólhoz: Jones döntötte el a pluszpont sorsát.

A Gyergyó ezzel továbbra is vezeti az alsóházat.