Sikeres szakedzői záróvizsga a Testnevelési Egyetemen

2020.07.01. 14:00 |

Az első évfolyam hallgatói közül heten tettek sikeres szakedzői záróvizsgát és diplomáztak le tegnap a Testnevelési Egyetemen, az újrendszerű, immáron önálló főiskolai szintű (MKKR 6 szint) BA edzőképzésén.

A hazai jégkorongozás szempontjából örvendetes tény, hogy mióta útjára indult a képzés, folyamatosan 14-15 fővel indulnak az évfolyamok, mellyel a szakemberállományunk tudása (és reményeink szerint gyakorlati munkájának színvonala egyaránt) nagy mértékben emelkedik. A Testnevelési Egyetem vezetőinek és Prof. Dr. Géczi Gábornak köszönhetően a jégkorong azon kiemelt sportágak (kézilabda, kosárlabda, labdarúgás és röplabda) közé tartozik, ahol minden évben elindult a képzés.

Ezen felül a Testnevelési Egyetemen lehetőségünk van egyetemi szintű (MKKR 7 szint) MSc képzést is elindítani, amely elsősorban nem a gyakorlatban dolgozni vágyó szakembereket, hanem a jégkorong leendő szakembereinek képzésében részt vevőket célozza meg, oktatásmódszertani tartalomra és szakanyag előállítási kompetenciákra fókuszálva.

Gratulálunk az új A-licences edzőknek!

Kép (balról-jobbra): Urbán Péter, Láda Balázs, Pindák László, Rusznyák Szilárd, Kiss Andrea, Hajek Márk, Somogyi Vivien