Schlekmann Márk: Mindig a maximumot akarom nyújtani

2020.09.28. 18:20 |

Nem gyakori az Erste Ligában, hogy egy játékost mesternégyest érjen el, az pedig még ritkább, hogy egy 18 éves hokis szerezzen négy gólt. A MAC HKB Újbuda csatárának, Schlekmann Márknak sikerült ez a bravúr vasárnap az FTC-Telekom elleni találkozón.

„A meccs után még egyszer vissza kellett néznem a gólokat, hogy elhiggyem, tényleg négyet ütöttem. Játék közben viszont nem ezzel foglalkoztam, csak azzal, hogy minden cserében a maximumot nyújtsam és segítsem a csapatot hátul és elöl is” - mondta Schlekmann Márk.

A MAC nevelésű korosztályos válogatott játékos az eddigi három meccsen hét pontot gyűjtött az Erste Ligában, és jól láthatóan remekül megérti magát sortársaival, Sofron Istvánnal és Nagy Krisztiánnal.

„Sokat számít, hogy két felnőtt válogatott csatárral lehetek egy sorban, akik minden egyes nap segítenek nekem. Sok időt szánunk arra, hogy összeszokjunk, az edzések után is gyakorlunk, rengeteget teszünk azért, hogy jól működjünk együtt. A jó idénykezdésben a hét közben belefektetett kemény munka is benne van. Mindig kiteszem a jégre, amit tudok, aztán meglátjuk, ez mire elég, de úgy érzem, augusztus óta két-három lépcsőfokot léptem előre.”

A MAC HKB az Opten Vasas legyőzése után a DEAC-ot ráadásban verte meg, majd a legutóbbi idény megosztott aranyérmesét, az FTC-vel is hosszabbításig jutott, igaz, ott alulmaradt.

„Fiatal, de erős csapatunk van, az első három meccs is ezt bizonyította. A címvédő és idén is erős Fradival, valamint a masszív DEAC-cal is szoros találkozót játszottunk. Az eddig szereplés üzenet a többieknek is, hogy komolyan kell minket venni” – tette hozzá Schlekmann Márk, aki már gőzerővel készül a Csíkszereda elleni pénteki találkozóra.