Remekelt a Csíkszereda Újvárosban

2021.01.13. 20:15 |

Ahogy októberben, ezúttal is fölényesen nyert a Sportklub az Acélbikák otthonában. Yellow Horn mesterhármasig jutott.

Dunaújvárosi Acélbikák-Csíkszeredai Sportklub 1-9 (0-3, 0-3, 1-3)

A Csíkszereda első emberelőnyével nem tudott élni, de egyenlő létszámnál Yellow Horn megkezdte a gólgyártást a 9. percben. Öt perccel később Salló növelte a különbséget, majd fél perc múlva ismét Yellow Hornt köszönthették a társak. A DAB-nak is volt lehetősége fórban, de nem tudott szépíteni.

A Sportklub a második harmad elején két gyors góllal zárta le a kérdéseket, előbb Blackwater, majd az új igazolás, Wishart is betalált, utóbbinak ez volt az első gólja az Erste Ligában. A harmad végére is maradt még szeredai találat, Yellow Horn jutott mesterhármasig.

Az utolsó felvonás elején az Acélbikák amúgy sem könnyű helyzetét tovább nehezítette, hogy kettős hátrányba kerültek, és Taratuhin élt is az eséllyel. Láday is feliratkozott a gólszerzők közé, így már nyolccal vezetett a Csíkszereda. A nagy különbség mellett is forrtak az indulatok, előbb Dósa kapott 10 perces fegyelmit, majd Pozsárnak és Fodor Csanádnak is befejeződött a meccs. Ahogy újra a hokié lett a főszerep, Farkas Tamás is belőtte szezonbeli első gólját. A tizedik végül nem lett meg a vendégeknek, ahogy októberben, a DAB-nak viszont összejött a szépítés: kiállítása után Turcotte talált be Szamankovnak.

Yellow Horn három gólja mellett négy asszisztot is jegyzett, de Blackwater is négy gólpasszal segítette társait. A Csíkszereda negyedik mérkőzését is megnyerte mostani túráján, és pénteken délután a MAC HKB vendége lesz. A Dunaújváros a Brassó legyőzése után viszont második súlyos vereségét szenvedte el, két meccsen 17 kapott góllal, így továbbra is az utolsó. Javítani jövő kedden, a GYHK ellen lehet, miután a Vasas elleni, szombatra tervezett mérkőzést február 4-re halasztották.

Nyilatkozat

Borbás Gergely, másodedző, Dunaújváros: "A mai mérkőzésen az ellenfél a játék minden elemében jobb volt nálunk, amiért jár a gratuláció neki."

Jason Morgan, vezetőedző, Csíkszereda: "Természetesen nagyon elégedett vagyok az eredménnyel. Samankov remek munkát végzett a kapuban, szerettem volna, ha kapott gól nélkül hozza le a meccset, de egy kontrát végül kihasználtak a hazaiak. Mind a négy sorunk jól játszott, Yellow Horn három góllal, több assziszttal zárt, az ő sora támadásban ma kiválóan teljesített. Remélem, hogy át tudjuk menteni ezt a formát a MAC elleni mérkőzéseinkre is."