Rangadó Erdélyben

2018.12.03. 11:39 |
Duplán fontos lesz az első Csíkszereda és a harmadik Brassó találkozója. Az Erste Liga hétfő esti rangadóján a Hokiklub ezúttal Miskolcon bizonyíthat a Gyergyó ellen.

Éppen a Brassótól egy hónapja elszenvedett vereség volt a vízválasztó a Csíkszereda számára: az edzőváltás után a csapat visszatalált a sikerek útjára, és már sorozatban hét meccset nyert meg, legutóbb az FTC-t is legyőzve. A támadójáték erős, emberelőnyben is hatékony a csapat, és sokat számít a kapuban a svéd Lundström jelenléte. A három pont megszerzése az Erste Ligában fontos a Sportklubnak, hiszen pontvesztés esetén a kevesebb meccset játszó Ferencváros kerülhetne lépéselőnybe. A román bajnokságban legalább akkora fontossága van a hétfői találkozónak, hiszen jelen állás szerint ezen két csapat között fog eldőlni az alapszakasz elsősége, amely végig pályaelőnyt biztosít majd a rájátszás során.

A Brassó formájával sincs gond, legutóbbi 12 meccséből csak kettőt veszített el, ám pont a vasárnapi, Ferencváros elleni rangadón nem tudtak hatékonyan játszani a Farkasok.

„Egy nappal többet pihenhettünk ellenfelünknél, de ezt edzésre használtuk fel. Természetesen győzni szeretnénk, és ott kell folytatnuk a játékunkat, ahol pénteken a Ferencváros ellen befejeztük. Maximális odafigyelésre lesz szükség hatvan percen át a siker érdekében” – fogalmazott Hozó Levente, a Sportklub vezetőedzője.

A másik meccsen, a hétfő esti tévés rangadón a Hokiklub Budapest ezúttal Miskolcon fogadja a Gyergyót a DVTK-val kötött megállapodásnak köszönhetően. A meccsre a belépés ingyenes. A HK két súlyos vereségen van túl, hiszen Debrecenben tíz, Dunaújvárosban hét gólt kapott.

A Gyergyó ezúttal nem tudja hibátlanul zárni túráját, hiszen az újvárosi siker után Fehérváron kikapott, de az újpesti pontszerzést követően egy újabb győzelem sokat jelenthet a csapatnak, amely így közelebb kerülhet a felső házhoz. A két együttesnek ez lesz a negyedik egymás elleni meccse, eddig a Gyergyó mindhármat megnyerte (9-1, 3-2, 6-4).

A program

Sport Club Csíkszereda–Corona Brasov 17:30
Hokiklub Budapest–Gyergyói HK 20:00 (M4 Sport)