Pontot csent a DVTK a címvédőtől

2022.01.17. 21:15 |

A Gyergyó és a Brassó biztosan, a Csíkszereda hosszabbítás után győzött.

Brasov Wolves - FTC-Telekom 6-2 (2-0, 1-2, 3-0)

A Schaber vezette Brassó a második harmad elejére 3-0-s előnyre tett szert. A Fradi a meccs felénél két perc alatt két góllal tette szorossá a párharcot, ám az utolsó felvonás újra a hazaiaké volt. Az FTC hat a négy ellen támadhatott a hajrában, de újabb gólt nem tudott szerezni. Schaber végül mesterhármasig jutott. A két együttes között hét pontra csökkent a különbség.

Nyilatkozat

Dave MacQueen, vezetőedző, Brassó: „Nagy győzelmet arattunk. Mindkét csapatnak voltak fontos hiányzói, de mi voltunk a jobbak. Büszke vagyok a srácokra, három megfelelő harmadot hoztunk le, és a kapusunk is jól védett.”

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: „Megpróbáltunk mindent, nemcsak most, hanem az egész túrán, a játékosaim beleadtak mindent, de az eredmények így alakultak. Sajnos nem maradt energiánk, kiadtunk mindent magunkból. Hazamegyünk, és a következő meccsekre teljes kerettel készülünk.”

SC Csíkszereda-DVTK Jegesmedvék 3-2 (1-1, 1-1, 0-0, 1-0), hosszabbítás után

Casaneanu a hazaiakat juttatta előnyhöz, de a többet próbálkozó DVTK részéről Galajda válaszolt másfél percen belül. Aztán emberhátrányban a miskolciak a vezetést is megszerezték, Seto bizonyította újra, hogy jó igazolás volt. A Csíkszereda a fórral azért élni tudott, Lapenkov egyenlített. Kiegyenlített volt a meccs, mindkét kapus jól védett a folytatásban. A döntés a ráadásra maradt, a 63. percben O’Connor döntött.

A DVTK így egy ponttal zárta erdélyi túráját. A Csíkszereda 9 meccs óta veretlen.

Nyilatkozat

Rico Rossi, vezetőedző, SC Csíkszereda: „Nagyon jó összecsapás volt, mindkét csapat jó játékot nyújtott. A mi szempontunkból rengeteg helyes döntést hoztunk, máskor viszont sokszor korongot veszítettünk azzal, hogy túlvállaltuk magunkat. De jó volt látni, ahogy küzdöttünk a végéig. A következő találkozókra meg kell néznünk, kik állnak még rendelkezésre, akik nem játszottak ma és egészségesek. "

Tokaji Viktor, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: „Az a fajta fejlődés, amelyen végigmentünk a szezon kezdete óta, már szemmel látható. A srácok mindent megtettek, koncentráltak voltak és betartották a megbeszélt taktikát. Óriási fegyvertény, hogy Csíkszeredából egy ponttal megyünk haza. Büszke vagyok a fiúkra nemcsak a pont, hanem a morál és a mutatott karakter miatt is."

Gyergyói HK-Titánok 4-2 (1-0, 2-1, 1-1)

A fehérváriak ezúttal is jól tartották magukat, az első hazai gól után egyenlíteni is tudtak, de a GYHK végül jó emberelőnyös játékának is köszönhetően diadalmaskodott. A gyergyóiak feljöttek a harmadik helyre.

Nyilatkozat

Szilassy Zoltán, vezetőedző, Gyergyó: „Frusztráló, hogy alig van emberelőnyünk, míg mi összeszedünk hat-hét kiállítást egy meccsen. Azzal elégedettek lehetünk, hogy az előnyöket kihasználtuk. Azzal is, ahogy hokiztunk. Négy nap alatt a harmadik meccset játszottuk, és olyan csapat érkezett, amelyben megvan a potenciál és nem fárad el. Végig domináltuk a meccset, és bár nem tudtunk annyi gólt lőni, a türelmünk megmaradt. Sok helyzetünk volt, nem veszítettük el a hitünket, nem kezdtünk el kapkodni, folytattuk azt, amit elkezdtünk. Jó háromharamados játék volt. Tudjuk, hogy miben lehet fejlődni, reméljük, hogy péntekig sikerül is.”

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, Titánok: „A Gyergyó jó meccset játszott. Nekünk is megvoltak a helyzeteink, de a jobb csapat győzött. Jobban kell kihasználnunk a helyzeteket, mert ez a túra is bizonyította, hogy a topcsapatok ellen játszunk, és ha nem használod ki a helyzeteket, megbüntetnek. A második harmad utolsó tíz percében mutatott játék pontokba került. Az utolsó harmadra erőt gyűjtöttünk, betaláltunk, de sajnos fordítani már nem voltunk képesek. Összességében az utóbbi két meccsen sokat fejlődtünk, és látszik, hogy a jó úton vagyunk.