Páros interjú: Becze Tihamér és Radim Valchar

2021.03.29. 18:53 |

A Csíkszeredai Sportklub és a Brassó egy-egy kiváló csatárának tettük fel ugyanazokat a kérdéseket a kedden rajtoló Erste Liga-döntő előtt.

Becze Tihamér (SC Csíkszereda)

Miben sikerült az FTC fölé kerekedni az elődöntőben?

Hosszú túra volt a két utazással, fizikálisan is megterhelő, de a csapat rutinját és erejét mutatja, hogy egy ilyen jó Ferencvárost simán, 4-2-re le tudtunk győzni. Az első meccsen majdnem rájuk borítottuk a pályát, csak nem mentek be a helyzeteink. Aztán ez szerencsére változott, játszottuk, amit tudunk, a mi támadópotenciálunk jobb volt, mint az ő védelmük.

Hogyan készültök a döntőre?

Két nap pihenőt kaptunk, ez volt a legfontosabb a regeneráció miatt. Vasárnaptól edzünk újra, és  egyre komolyabban készülünk a fináléra.

Mik a várakozásaid?

Természetesen mint minden döntőbe jutott játékos, nyerni szeretnénk, mindegy, hogy milyen áron. Az egyéni teljesítmények ilyenkor már nem mérvadóak, csapatban kell gondolkodni. Benne van, hogy legalább hatmeccses legyen a sorozat.

Mi fog dönteni a Brassó ellen?

A Brassónak jó a védelme, ezt kell feltörnünk. Jack Combs hihetetlen formában van, de ha őt megpróbálják kivenni, elég mély a keretünk ahhoz, hogy más előre lépjen. Tudjuk is forgatni a légiósokat, ez is nagy előny. Emellett remek formában van a kapusunk és hihetetlen az emberhátrányos védekezésünk. Ezeknek egyszerre kell összejönniük ahhoz, hogy győzni tudjuk. Döntő lesz az is, hogy mennyire tudunk higgadtak maradni, de ilyen szempontból jól  kezeltük a Fradi elleni párharcot is, nem voltak felesleges kiállítások.

Ki az ellenfél legveszélyesebb játékosa?

Nincs egy kiemelkedő teljesítmény a Brassóban. Persze a légiósok és honosított játékosok húzták a szekerüket, de inkább csapatként működnek jól.

A két csapat jól ismeri egymást, lehet ilyenkor még meglepetést okozni?

A múlt nem számít, csak a pillanatnyi helyzettel szabad foglalkozni. Úgy érzem, lehet meglepőt húzni. Mi jobban tudunk sakkozni a sorok összetételével, bárki bárkivel tud együtt játszani, míg a Brassóban biztos, hogy a légiós hátvédek együtt szerepelnek. Okosan fognak védekezni, ez az eddigiekből látszik, erre kell készülnünk.

Radim Valchar (Corona Brassó)

0-2-ről sikerült megfordítani a DEAC elleni elődöntőt. Mi volt a siker kulcsa?

Úgy érzem, a csapat a legjobbra törekedett, és ez eredményre is vezetett. Én felhagytam a várakozásaimmal, csak megpróbáltam pihenten játszani, felszabadultan élvezni a meccseket, és végül sikerült sok gólt szereznünk, ami nagyon fontosnak bizonyult.

Hogyan készültök a döntőre?

Két nap pihenés után vasárnaptól edzünk újra, készülve a nagy döntőre.

Mik a várakozásaid?

Ahogy említettem az előbb, jobb, ha nincsenek. Az biztos, hogy készen állunk az aranyért harcolni. Ezért küzdöttünk egész szezonban. Biztosan vagyok abban, hogy mindenki élvezni fogja a döntőt, és azt kívánom, a jobb csapat győzzön.

Mi lesz a döntő a Csíkszereda ellen?

Aki jobban akarja a sikert, az fog győzni.

Ki az ellenfél legveszélyesebb játékosa?

Rengeteg jó játékos alkotja a Csíkszereda keretét. az egész csapat ellen készen kell állnunk. Nem lehet csak egyes játékosokra figyelni, mert akkor mások fognak kitűnni. 

A két csapat jól ismeri egymást, lehet ilyenkor még meglepetést okozni?

Egy ilyen rangadón szerintem már nem lehetnek meglepetések, de előfordulhat, hogy az egyik mérkőzésen dominálsz, míg a másik teljesen másként alakul. Nagyon várom a finálét.