Otthonában győzte le az FTC a listavezető Gyergyót

2023.01.13. 19:46 |

Sok kiállítást hozott a Gyergyói HK és az FTC-Telekom összecsapása, amelyen a zöld-fehérek 4–2-re nyertek a listavezető ellen. 

Mindjárt az első percben óriási lehetőséghez jutott a Gyergyó, Sárpátki lövését azonban védte Arany. A Fradi ellenben mindjárt az első helyzetét kihasználta, amit az ellenfél kapusa és védője hozott össze: Rinne otthagyta a kapuja mögött Haaranennek a korongot, az lecsúszott az ütőjéről, éppen Tóth Adrián elé, aki köszönte szépen, s gól lőtt. A meccs első kiállítására a hetedik percben került sor, amely aztán elindította a lavinát, a felek a folytatásban alig játszottak öt az öt ellen. A hazaik egyenlítő találata éppenséggel négy a négy ellen született a 10. percben: a kapu jobb oldalánál pattongott a korong, Orban Brancenak sikerült átlőni a túloldalra, ahol Bodóra senki sem figyelt, ő pedig nem hibázott. A középkezdés után majdnem jött a válasz, de Nagy Gergő helyzete kimaradt.

A harmad második felében egymást követték a kiállítások, amelyből egy kettős átnyúlt a második játékrészre is, ezalatt a gyergyóiak kapuvasig jutottak. Ezt követően a Fradi egyszer, a Gyergyó kétszer próbálkozhatott a gólszerzéssel fórban, de az előbbinek öt az öt ellen jött össze a 34. percben: a kapu mögül, Tóth Gergőtől érkező korongot Bán Károly lőtte a hálóba. Egyébként nem sokkal korábban Haaranen került ziccerbe  a másik oldalon, de Arany ugyanúgy óriásit védett, ahogy a harmad végén Saari helyzeténél is.

A harmadik harmad tehát 2–1-es ferencvárosi vezetésről indult, a zöld-fehérek pedig a 45. percben növelni tudták az előnyüket: Kreisz a kék vonalnál korongot szerzett, ziccerben hozta Kestilát, aki Rinne alatt a kapuba lőtt. Kreisz akár el is dönthette volna a meccset az utolsó tíz perc kezdetén, de Rinne védte a ziccerét. A Gyergyó az 57. perc derekán időt kért, lehozta a kapusát, a Fradi pedig Nagy Gergő üres kapus találatával lezárta a meccset.

A Gyergyó emberelőnyben, öt a három ellen még a dudaszó előtt kozmetikázott az eredményen a duplázó Bodó találatával, így a három sorral felálló FTC 4–2-re nyert a listavezető Gyergyó otthonában. 

Nyilatkozatok

Szilassy Zoltán, a GYHK vezetőedzője: "Rengeteg helyzetünk volt, az értékesítésükhöz azonban valami hiányzott. Elég helyzetünk volt ahhoz, hogy nyerjünk, a Fradi viszont nagyon okosan bekkelte ki, amit ki kellett, amikor pedig vezettek akkor jól tördelték a játékot, sőt, egyet rá is lőttek. A harmadik góljuk egy kicsit benntartott minket a sárban, de semmi rosszat nem tudok mondani a játékosainkról, azon kívül, hogy több gólt kellett volna lőni 1–1-nél. Tették a dolgukat becsülettel, energikusak voltak, sajnos ez ma így alakult. Azt gondolom, egy-egy vereség ilyenkor fontos, mert abból sokkal többet fogunk tanulni. Nincsen semmi baj, levonjuk a következtetéseket, és készülünk a Debrecen ellen."

Fodor Szabolcs, az FTC-Telekom vezetőedzője: "Tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, ráadásul kevesen is vagyunk, úgyhogy ilyenkor mindenkitől extra teljesítmény kell, ami meg is volt. A taktikát betartva tudtunk hokizni, ki tudtuk védekezni a nagy lehetőségeit a Gyergyónak. Emellett éltünk az esélyeinkkel, úgyhogy le a kalappal a srácok előtt."