Óriási fordulatok után nyert a záró harmadban 5 másodperc alatt duplázó DVTK

2022.11.18. 20:57 |

A fordulatos, ritkán látható jelenetekkel és villámgólokkal tarkított összecsapáson végül az első és harmadik harmadot megnyerő DVTK tartotta otthon a pontokat.

Ami mindenki számára jó hír lehetett, hogy a Sárközy-emléktorna zárómeccse előtti bemelegítésnél kilőtt Rajna Miklós sérülése nem bizonyult komolynak, újra elfoglalhatta helyét az újpesti ketrec előtt. A DVTK szerdai, DAB elleni MK-meccsén arcon talált Kiss Roland ugyancsak ott volt a jégen.

A kezdeti ismerkedés után kilenc perc elteltével megszerezte a vezetést a DVTK: a házi gólkirály Razumnyak kapott parádés hosszú passzt a csapatkapitány Miskolczitól, üggyel-bajjal megszelídítette, és be is lőtte szezonbeli 11. találatát. Négy perccel később az újpestiek ismét leterítették a vörös szőnyeget: a DVTK megint egy passzból átjátszotta a vendégeket, Lövei átsiklott a rosszul záró védelmen, majd ritkán látható önzetlenséggel tette vissza maga mögé a korongot érzésből – a következő ütemben érkező Farkasnak csak az üres kapuba kellett passzolnia a váratlanul zseniális megoldás után. A harmad végén az újpestiek megpróbálkozhattak egy emberelőnnyel, helyzetig sem jutottak, ugyanez történt a második játékrész elején kapott fórjuknál; Vorisnak egyszer sem kellett nagyobb bravúrt bemutatnia.

Ám ami nem ment előnyből, sikerült végül egyenlő létszámnál: a meccs felénél váratlanul gyorsan, két perc alatt egyenlített az UTE. A 28. minutumban Pereszunko verte meg emberét bántóan simán egy az egyben, s hozta kihagyhatatlan helyzetbe Lászlóffy Botondot – a 19 éves csatár első Erste Liga-gólját köszönhette neki. Ahogy elütötte az óra a félidőt, a hétvégén a válogatottban is bemutatkozó Pokornyi eresztett el egy bombát hátulról, a kapu előtt Vojtkóval küzdő Kovács Alexről pattant be védhetetlenül. Feltámadt és felpörgött az Újpest, lélektani előnyét lendületből kihasználva újabb két és fél perccel később már a maga javára fordította a mérkőzést. Benk irigyelte meg Lövei gólpasszát, szép összjáték után ő is adott egy hasonlót Kiss Patriknak, a 33. percben így 3-2-re már a lilák vezettek – az első harmadban látottak alapján nemigen volt benne a pakliban. Sőt, nem sok híja volt, hogy a második szünetre már a vendégek vonuljanak kétgólos előnnyel, előbb Tornyai csengette meg a vasat, majd Vorisnak kellett védenie, a nyitó húsz perchez képest a második végére teljesen megfordult az összkép.

Rajna-védésekkel indult az utolsó harmad, majd gyors egymásutánban három újpesti kiállítás is következett. Ebből kettő egymásra csúszott, az 1:50 percnyi kettős hátrány megpecsételte a vendégek sorsát: előbb Páterka éles szögből vágta be Wehrs passzát, majd a szimpla fórban ugyancsak utóbbi lövésébe Blasko ért bele a kapu előtt gólt érően. Ami ezután következett, az Erste Liga-rekordgyanús: rögtön a középkezdést követően elszaladt két fiatal miskolci, Lövei megint megengedett magának egy visszapasszt, Galajda bevágta, a negyedik és az ötödik miskolci találat között 5, azaz öt másodperc telt el!

A roppant fordulatos, ritkán látható jelenetekkel tarkított összecsapáson így végül az első és harmadik harmadot megnyerő DVTK tartotta otthon a pontokat, a Jegesmedvék ezzel visszaléptek a dobogóra, míg az UTE maradt utolsó előtti. A Miskolc vasárnap Debrecenbe utazik, míg a lila-fehérek a jövő keddi kupavisszavágó után megkezdik erdélyi túrájukat.

Nyilatkozatok

Tokaji Viktor, vezetőedző, DVTK: "Közönségszórakoztató meccs volt, de edzőszórakoztatónak nem mondanám. Maradtak maradványok a Dunaújváros elleni kupameccsből, pláne a második harmadban, amikor elvesztettük a fonalat. Viszont nagyon komoly karaktert mutattunk a harmadik harmadban és lemásoltuk az előző Újpest elleni meccset, sőt sikerült olyan előnyre szert tennünk, ami eldöntötte a meccset. Nagyon büszke vagyok a srácokra és ők is büszkék lehetnek saját magukra, hogy egy ilyen teljesítményt le tudtak tenni. Tudom, hogy nem egy mérkőzéssel öregebbek lettünk, hanem egy mérkőzéssel okosabbak."

Virág Csaba, vezetőedző, UTE: "Összességében egy nagyon nehéz mérkőzés volt számunkra, rengeteg hiányzónk van. Szerettünk volna mindent beletenni ebbe a meccsbe, ami meg is valósult. Közel álltunk ahhoz, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk. Olyan hibáink voltak, amik ezen a szinten nem férnek bele, a harmadik harmadban pedig a kiállítások megpecsételték a sorsunkat."