Női U18-as vb-t rendez Magyarország

2020.06.22. 17:43 |

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) kongresszusán döntöttek a következő szezon világversenyeinek házigazdáiról és a női olimpiai selejtező lebonyolításáról.

Ahogy az elmúlt években megszokottá vált, Magyarország ismét világbajnokságnak adhat otthont: 2021 januárjában a női U18-as divízió I/A vb-t Győrben tartják. A magyar válogatott a legutóbbi két vb-n egyaránt bronzérmes volt. A hazai viadalon a szlovák, a japán, a francia, az olasz és a norvég csapat lesz az ellenfél.

Idén a járvány miatt elmaradt a női felnőttválogatott A csoportos vb-je Kanadában. Ahogy azt már tudni lehetett, a jövő évi tornát is Halifaxben és Truróban rendezik, a tervezett időpont április 7-17.

A kongresszuson véglegesítették a női olimpiai selejtezőket is. A magyar válogatott a csehországi Pribramban vívhatja ki a szereplést az ötkarikás játékokon. Az ellenfél a házigazda cseh és a norvég csapat mellett az előselejtezőből továbbjutó leggyengébben rangsorolt együttes lesz. A tornát 2021. augusztus 26-29. között tartják.

A férfiak olimpiai selejtezőjét illetően nincs újabb változás, a magyar válogatott 2021. augusztus 26-29. között játszik majd Rigában a lett, a francia és az olasz csapat ellen, megküzdve a pekingi szereplésért.

A jövő évre halasztott férfi divízió I/A világbajnokságot a szlovéniai Ljubljanában rendezik. A magyarokra a hazaiak mellett Franciaország, Ausztria, Dél-Korea és Románia vár majd.

A kongresszuson döntöttek arról is, hogy az A csoportos vb a szokásosnál két héttel később lesz: május 21-én kezdődik majd Minszkben és Rigában, a döntőt június 6-án rendezik.

A férfi U20-as vb-re a divízió I/A-ba feljutó magyaroknak Dániába kell utazniuk. Horsholmban a kazah, a lett, a fehérorosz, a dán és a norvég együttes lesz az ellenfél.

Az U18-asok divízió I/B-s vb-jét az olaszországi Asiagóban rendezik jövőre, a mieink a házigazda mellett az ukrán, az osztrák, a szlovén és a lengyel válogatottal csapnak össze.