Nem játsszák újra a Vasas-FTC meccset

2021.02.02. 12:00 |

A Magyar Jégkorong Szövetség Szakmai Bizottsága helyt adott az Opten Vasas HC fellebbezésének.

A Magyar Jégkorong Szövetség Szakmai Bizottságához fellebbezést nyújtott be az Opten Vasas HC, kérve a Versenyiroda határozatának elutasítását, amely a december 30-i, FTC-Telekom elleni mérkőzés újrajátszását rendelte el, játékvezetői műhiba miatt. A sportegyesület a fellebbezésben arra hivatkozott, hogy az első fokon eljáró Versenyiroda nem megfelelően alkalmazta az Erste Liga Versenyszabályzatának 75. § (3) rendelkezését, és első fokon el kellett volna utasítani az FTC- Telekom óvását. Ez a szabály azt mondja ki, hogy „az óvási díjat az óvás benyújtásával egyidejűleg kell befizetni az MJSZ számlájára. A befizetésről, vagy az óvási díj átutalásáról szóló igazolás másolatát az óváshoz csatolni kell. A befizetés elmaradása esetén az óvást el kell utasítani.” 

A Szakmai Bizottság megvizsgálta a benyújtott fellebbezést, és helyt adott annak. Egyúttal megsemmisítette a versenyirodai határozatot és jóváhagyta a találkozó pályán született 4-2-es végeredményét. A kérelmet ugyanis annak beérkezésekor érdemi vizsgálat nélkül el kellett volna utasítani, mert nem tartalmazta az eljárási díj befizetésének igazolását, ezáltal az FTC-Telekom óvása nem volt szabályszerű. 

Mivel két ellenérdekű félről van szó, így az ügyfélbarát jogértelmezés nem alkalmazható, és nem lett volna lehetséges az óvási díjbefizetésének határidejét kiterjeszteni a 36 órás időintervallum egészére.

A teljes határozat az indoklással itt olvasható.