Négy fölényes siker

2019.12.01. 23:13 |

A Brassó ismét kiütötte az Újpestet, szárnyalt az FTC és a Csíkszereda is, míg a DAB a Vasas verte biztosan az Erste Ligában.

Sport Club Csíkszereda-Gyergyói HK 8-1 (2-1, 2-0, 4-0)

A székely rangadón a Gyergyó erősen kezdett, de csak kapuvasig jutott. A Sportklub percek múlva kijött a szorításból és támadásba lendült. Oda-vissza hoki alakult ki, helyzetekkel mindkét kapu előtt. A harmad közepén emberelőnybe került a Sportklub és 28 másodperc alatt ki is használta: Shalla volt a befejező. Alig másfél perc múlva már kettő volt közte, miután Györfy lőtt hatalmas gólt. A Gyergyó lassacskán összeszedte magát, és a 17. percben Mathew Rupert fórból szépített. Egy perccel később a egy csíki kapu előtti kavasrodásban Valdix esett Adorjánra, akit sérülés miatt le is kellett cserélni. Helyét László Arnold vette át.

A második felvonsá első percei igencsak paprikásra sikeredtek. Ment az adok-kapok a két csapat játékosai között. Aztán újra a játéké lett a főszerep. A 28. percben Láday egyéni akcióból lőtt hatalmas gólt, majd másfél percre rá Shalla közelről kotorta be a korongot.  

A Gyergyó nem tudott újítani, és az utolsó harmad elején Rokaly Norbert csak szaporította a vendégek gondjait. Az utolsó tíz percre sem vett vissza a Csíkszereda, és szűk két percen belül McLean, Taratuhin, majd Bíró Tamás is eredményes volt. Az utolsó gólt már a Ruczujt váltó Szakács kapta. A Gyergyó még kozmetikázhatott volna az eredményen, de Csergő kihagyta a rávezetést.

Nyilatkozat

Jason Morgan, vezetőedző, Csíkszeredai Sportklub: „Tudtuk, hogy a hazai pályán elszenvedett vereségük után itt javíani akarnak és biztosak voltunk abban, hogy már az első percektől kezdve igyekeznek ránkjönni. Amint kijöttünk a kezdeti szűk ötperces szorításból már az offenzív játékunk is szervezettebb lett és jöttek a gólok is. Adorján helyére remekül lépett meccsbe László Arni és nagyon örvendek, hogy kapott gól nélkül hozta le a meccset. Összességében minden sorunk remekül áll bele a meccsbe és hozták le a meccset.”

Malcolm Cameron, vezetőedző, Gyergyó: „Nagyon rosszúl menedzseltük ezt a mérkőzést, rendre eladtuk a korongokat, engedtük az ellenfelet lefordulni és ezt egy ilyen offenzívával rendelkező csapat, mint a Sportklub ki is használja. Ha visszanézném a gólokat, akkor biztos vagyok benne, hogy legalább fele eladott korongból született. Amit legutóbb jól játszottunk, abból most semmit nem mutattunk.”

 FTC-Telekom–Hokiklub Budapest 8-0 (3-0, 3-0, 2-0)

A címvédő több mint egy hét után játszott újra az Erste Ligában, és immár bajnokin is visszatérhetett pesterzsébeti otthonába. A zöld-fehérek már gyakorlatilag az első harmadban eldöntötték a meccset, Switzer két, és Kulmala egy góljával a 17. percre elléptek.

A második harmadban is hármat lőttek Kissnek a ferencvárosiak, Tóth Renátó, Németh Attila, majd Rantanen volt eredményes a meccs derekáig. Jöhetett is a kapuscsere a vendégeknél, Gadácsi állt be. A Hokikllub is próbálkozott, de fórból sem tudtak szépíteni.

Az utolsó haramdot is góllal kezdte a Fradi, ezúttal Pavuk köszönt be. Egy újabb kivédekezett hazai emberhátrány után Pulli lőtte be a nyolcadikat. Az FTC kapujában a születésnapját szombaton üneplő Nagy tökéletes meccset hozott le.

Az FTC szépen hangolt a Brassó elleni hétfői, tévés rangadóra.

Nyilatkozat

Dunaújvárosi Acélbikák–Schiller-Vasas HC 5-0 (1-0, 3-0, 1-0)

Nem kezdett rosszul a Dunaújváros, ám kezdeti lendületüket hamar megtörte a fővárosi alakulat, mely zártan, jól védekezve őrizte kapuját, s olykor egy-egy ellentámadásra is futotta erejéből. Ezzel együtt is megvolt a mezőnyfölény, mely a 15. percben végre góllá is érett: Azari kék vonalról eleresztett lövése Ságiról Mazurek elé pattant, aki közelről nem hibázta el az üres kaput. A folytatásban mindkét gárda előtt adódtak lehetőségek.

A második harmad elején gyorsan eldöntötte a meccset a DAB. A 21. percben Turcotte fordult le védőjéről, s csapta be a kapust is, majd a 25. percben Silló vágta a kapuba a kanadai csatár passzát. A Vasas időt kért, de aztán emberhátrányba került, ám ezt nem hasztnált ki a hazaiak. Aztán egyre több lehetősége volt a Vasasnak is, de Hughson eszén nem tudtak túljárni. A 38. percben Turcotte villant meg újra, s lőtt óriási gólt a bal felsőbe.

A 44. percben Dansereau is betalált, még megnyugtatóbbá téve a hazai vezetést. A Vasas ugyan próbálkozott becsülettel, ám a hazai védelem és Hughson is jól állt a lábán. Az újvárosiak újabb győzelmükkel feljöttek az Erste Liga tabellájának harmadik helyére.

Nyilatkozat

Miroslav Ihnacak, vezetőedző, Dunújváros: „Fontos volt ez a győzelem, melyet a második harmadban alapoztunk meg igazán. Komolyan vettük a találkozót, megérdemelt sikert arattunk, örülünk a három pontnak.”

Ladányi Balázs, vezetőedző, Vasas: „Ma is kiderült, hogy most nem vagyunk egy súlycsoportban a Dunaújvárossal. Voltak ugyan helyzeteink, ha ezeket jobban ki tudtunk volna használni, akkor kozmetikázhattunk volna az eredményen és jobb szájízzel mentünk volna haza, de sajnos ma nem voltunk a győzelem közelében sem. Gratulálok a Dunaújvárosnak!”

UTE-Corona Brasov (román) 1-9 (0-3, 1-2,  0-4)

Bő egy hét alatt másodszor is nagy verést mért az Újpestre a Brassó. Két és fél perc után Fowlie kezdte meg a gólgyártást, majd Zsók is eredményes volt négy a négy ellen. Brown ennél a gólnál asszisztot jegyzett, de még az első harmadban maga is betalált volt csapatának.

Az eltiltásból visszatérő Di Diomete szépített fórból a 25. percben, de Boriszenko válaszolt kétszer is, így a 35. percre már négy volt a vendégek előnye. Az Újpest kettős fórból sem tudott eredményes lenni a harmad végén.

A Corona nem állt az utolsó felvonásban sem. Zsók után Gliga is betalált, aztán Brown emberhátrányból növelte a különbséget. Az 58. percben pedig Molnár Zsombor vitte be a kegyelemdöfést.

Nyilatkozat

Virág Csaba, másodedző, UTE: „Az első két harmadban értékelhető teljesítményt nyújtottunk, ám néhány hiba miatt hitehagyottá váltunk, ez megpecsételte sorsunkat. Több fontos hiányzónk is van, ráadásul a negyedik mérkőzésünket játszottunk egy hét leforgása alatt, ennek ellenére a harmadik harmadbeli játékunk elfogadhatatlan, elnézést kérek érte szurkolóinktól.”

Ondrej Rusnák, másodedző, Brassó: „Valamiért kedvező számunkra az Újpest védekezése, hiszen legutóbb tizenegy, ezúttal kilenc gólt ütöttünk. Az első harmad után a biztos védekezésre helyeztük a hangsúlyt, ám szerencsére a koncentrációnk nem hagyott alább, s gyors ellentámadásainkból jó százalékban értékesítettük a helyzeteket.”