Nagyot fordított a MAC

2018.03.24. 22:48 |

Kétgólos hátrányt fordított meg négy perc alatt a MAC a DVTK ellen, és már 2-0-ra vezet az Erste Liga döntőjében.

Az Erste Liga döntőjének második meccse is kiváló hangulatban kezdődött, mindkét együttes szurkolói nagyszerű atmoszférát teremtettek a Tüskecsarnokban. A DVTK az eltiltott Magosi Bálint nélkül kezdett. Az első harmadban a hazaiak próbálkoztak több lövéssel, de a vezetést a miskolci csapat szerezte meg: emberelőnyben Hajós passzát Vas tette tovább szép mozdulattal, Galanisz pedig kapásból nagy gólt lőtt a 17. percben.

A második harmad elején aktívabban játszott a vendégcsapat, Bálizsnak többször is bravúrral kellett védenie. A 26. percben aztán tovább növelte előnyét a DVTK: Tóth Adrián indult meg, mintha körbekorcsolyázná a kaput, de visszatette a korongot, Galanisz pedig estében, nehéz helyzetből is be tudta kotorni azt. Sakaris és Dudas páros kiállítása alatt mindkét együttes előtt adódtak ziccerek, majd Rusk ült le 2+2 percre, és ezt kihasználta a MAC. A 30. percben Mansson tette be a korongot, Somogyi pedig a levegőben ért bele gyönyörű mozdulattal, és Adorján nem tudott védeni. A gól visszahozta a hazaiak önbizalmát, és parádés perceket produkáltak. Klempa kiállítása miatt emberhátrányba került a MAC, de így is tudott egyenlíteni: Nagy Krisztián harcolt meg egy korongért a miskolci kapunál, Somogyi ismét jól érkezett, majd egy csel után a hálóba lőtt a 33. percben. És itt még nem volt vége, bő egy perccel később Brown lőtte be a korongot a kapu elé, Klempa pedig Adorján lába között tuszkolta be. A hirtelen hátrányba kerülő DVTK próbált váltani, de a hazaiak kontroll alatt tartották a meccset.

Az utolsó harmad elejét igyekezett megnyomni a miskolci gárda, ám Bálizs jól védett. A játékrész derekán Dudás kapott 2+2 percet, ám a DVTK emberelőnyben nem jutott ziccerig, sőt egy korongvesztés után Brown iramodott meg, és szép cselek után Adorjánt becsapva megszerezte a hazaiak negyedik gólját. Még maradt a kiállításból, és egy időkérés után Mikael Tisell lehívta kapusát is, hogy 6 a 4 ellen támadhassanak, de ez sem hozott megoldást, csak újabb MAC-gólt: Mansson a saját harmadából vette be az üres kaput.

A meccs 5-2-nél eldőlt, de a hajrában a feszültség kijött a játékosokból, több bunyó is kialakult, amiért összesen hatan kaptak kiállítást. A lefújás után sem csillapodtak a kedélyek, de sikerült időben szétválasztani a kakaskodó feleket.

A MAC sorozatban kilencedik meccsét is megnyerte az Erste Liga rájátszásában, és 2-0-s előnnyel várhatja a döntő keddi, miskolci folytatását.

MAC Budapest-DVTK Jegesmedvék 5-2 (0-1, 3-1, 2-0)

Nyilatkozat

Majoross Gergely, MAC: „Jól játszottunk. Volt, amin változtattunk péntekhez képest, és jól sikerült. Nem sok kétség fért a győzelmünkhöz, akkor sem, amikor hátrányban voltunk. A speciális egységek jól dolgoztak. Örültem, hogy nem sok teret hagytunk az ellenfélnek hátrányban sem. Nem fontos, hogy mi történt eddig, azon túl, hogy nyertünk két meccset, minden más lesz a harmadik és a negyedik meccsen.”

Mikael Tisell, DVTK: „A MAC az első góljától tűzbe jött, mi pedig gyengén védekeztünk a kapunk előtt, és hátrányba kerülve már nem tudtunk visszajönni a meccsbe. El kell gondolkodni azon, hogy három gólt kaptunk emberelőnyben.”