Nagy pofont kapott az FTC

2019.11.01. 22:26 |
A Titánok lenullázták a címvédőt. Szintén nem lőtt gólt a Dunaújváros a Gyergyó ellen. Menetel a DEAC és a Brassó az Erste Ligában.

Fehérvári Titánok–FTC-Telekom 5-0 (0-0, 4-0, 1-0)

A vendégeknél Pavuk Attila és Hajós Roland sérülés miatt maradt ki. Jó iramban zajlott az első harmad, helyzetekkel mindkét oldalon, de a kapusok remekeltek. A Fradi egymás után kétszer is fórba került, ám a hazai védelem kibírta a nyomást.

A második harmad áthúzódó ferencvárosi büntetéssel indult, a fehérváriak rá is kapcsoltak, de Arany a helyén volt. A Titánok lendületben maradtak, dominálták a meccset, majd újra fórban próbálkozhattak. A meccs felénél Nagy Gergő kapott 5 perc plusz véglegest, és ezzel már élt is a Fehérvár: Mangone bombagólt szerzett. Németh Attila is büntetést kapott, a kettős fórban pedig ismét eredményes volt a hazai csapat, Mihály Ákos növelte a különbséget. A találat után Rantanent látták szabálytalannak, így újra öt a három ellen támadtak a fehérváriak, majd Pullit és Tóth Gergelyt is kiállították, alig fértek el egymás mellett a büntetőpadon a ferencvárosiak.  Fodor Szabolcs időt kért, hogy csapata le tudjon higgadni, de ez sem segített: Zion is betalált. A 38. percben a Titánok is megfogyatkoztak, de ebből is jól jöttek ki: Almási használt ki egy védelmi hibát és szerzett gólt.

Az utolsó harmadra Nagy Kristóf állt be az FTC kapujába, és rögtön nagy védéssel kezdett. A vendégek harcoltak a szépítésért, de Kornakker eszén nem tudtak túljárni. Emberelőnyben sem jött össze semmi a Fradinak. Az 54. percben megpróbálkoztak a hat a négy elleni játékkal is, de Szabó Bence üreskapus gólja eldöntött mindent. A hajrában is szükség volt a hősies fehérvári védekezésre, hogy ne változzon az eredmény.

A Fehérvár két vereség után nyert újra, a Fradi először nem szerzett gólt az idén.

Nyilatkozat

DEAC–UTE 2-1 (0-0, 2-1, 0-0)

Rengeteg lövést és jó játékot hozott a nap rangadója. Az első harmad a kapusokról szólt, nem született gól. Aztán a másodikban bő három percen belül három is esett. Essery találatára Benk válaszolt, mindkét gól emberelőnyös volt. Aztán Izacky kisvártatva újra a DEAC-ot juttatta előnyhöz. Talán ekkor még nem lehetett gondolni, hogy több gól nem lesz, főleg, hogy sok volt a büntetés, négy a négy és négy a három elleni játék is folyt. A végén az UTE két és fél percig kapus nélkül ment előre az egyenlítésért, de Hetényi mindent fogott.

A DEAC sorozatban nyolcadik meccsét nyerte meg az Erste Ligában, és már az FTC-től is csak két pontra áll.

Nyilatkozat

Gyergyói HK–Dunaújvárosi Acélbikák 4-0 (1-0, 1-0, 2-0)

Egy-egy kihagyott emberelőny után a hazaiak a másodikkal már éltek, és Bobcek a 8. percben megszerezte a vezetést. A DAB is kapott még egy esélyt, de pontatlanul játszott. Utána kiegyenlítettebbé vált a játék, de az állás nem változott ebben a harmadban.

Aztán a második felvonás elején Péter ért bele Bobcek lövésébe, és megduplázta a gyergyói vezetést. A hazaiak uralták a meccset, és továbbra is veszélyesebben játszottak, a DAB pedig továbbra sem tudott élni az emberelőnyökkel.

Az utolsó harmad sem hozott nagy változást, sőt, a hazaiak még két védelmi hibából további gólokat szereztek – Valdix és Zagidullin révén –, majd taktikusan megőrizték előnyüket.

Hokiklub Budapest–Corona Brasov 1-5 (1-1, 0-0, 0-4)

Ahogy csütörtök a Vasas, úgy pénteke a Hokiklub is jól tartotta magát két harmadon keresztül a Brassó ellen. Fowlie emberhátrányos góljára Lőczi válaszolt az elején gyorsan, és az első harmad kiegyenlített játékot hozott. A másodikban már a vendégek voltak fölényben, de Kiss Bence jól teljesített a kapuban. Aztán az utolsó harmadban már ő sem tudott segíteni, a Brassó értékesítette helyzeteit. Előbb Stephenson talált be kettős fórban, majd Péter Balázs és Plante is eredményes volt. A kegyelemdöfést utóbbi vitte be a hajrában, az üres kapura.

A Brassó sorozatban ötödször nyert.