Nagy Kristóf-shutouttal nyert a Fradi

2023.12.03. 20:55 |

A zöld-fehérek kapott gól nélküli sikernek örülhettek Debrecenben.

A DEAC-nál visszatért Szmirnov és Sándor Bence, ellenben hiányzott a kapuból Hetényi. A Fradinál Németh és Roth nem lépett jégre, ellenben Tóth Adriánnal számolhatott a stáb. A hazaiaknál Szeles, a vendégeknél Nagy Kristóf kapott lehetőséget a vasak között. A mérkőzés elején a zöld-fehéreknek volt több helyzetük, a nyitó harmad közepén pedig emberelőnyben támadhatott, sőt egy újabb debreceni büntetés nyomán öt a háromra is próbálkozhatott, ám a kapuban bravúrt bravúrra halmozó Szeles vezérletével nem kaptak gólt a cívisvárosiak. Hiába, öt az öt ellen szerencsétlen gólt kaptak a hazaiak, Turcotte lövése a Tóth Gergőre figyelő Mingazov korcsolyájáról vágódott a kapuba (0-1). A harmad hajrájában Szmirnov egyenlíthetett volna, Nagy Kristóf védte a szólót.

A második játékrész elején emberelőnybe került az FTC-Telekom, élt a lehetőséggel, Kestilä zárta sikerrel a korongjáratást (0-2). A folytatásban is a ferencvárosiak vezettek több támadást, aztán a meccs közepén Vasziljev a jégen maradt Nemec jóvoltából, a vendégek játékosa kisbüntetést kapott érte. A DEAC nem tudott élni a fórral, ám Nemec 33 másodperccel a visszatérése után újra szabálytalankodott, a második fórt sem tudták kihasználni a debreceniek. A ferencvárosiak 14-ese a harmad utolsó előtti percében begyűjtötte a harmadik kisbüntetését, ami átlógott a harmadik felvonás elejére.

A záró húsz perc elejére átlógó előnyből sem tudott szépíteni a DEAC, ahogyan a 47. percben Vasziljev szép cselei sem értek gólt. A 49. percben háromgólosra nőtt a Fradi előnye, amikor Kärmeniemi kék vonalas bombája utat talált Szeles kapujába, Turbucz talán beleért (0-3). Az 52. percben egy korongbedobás után a két center, Kozma és Nagy Gergő összemérte az erejét, mindketten öt percet pihenhettek. Nem sokkal később egy kijátszott akció során Turcotte passzát Farkas váltotta gólra közelről (0-4). Négy perccel a vége előtt eljött a negyedik DEAC-fór, ahol Turcotte passzából Crespi emberhátrányos gólt szerezhetett volna.

Az FTC-Telekom 4-0-ra nyert, pénteken a BJAHC vendége lesz. A DEAC ugyanazon a játéknapon a DVTK Jegesmedvékhez utazik.

DEAC–FTC-Telekom 0-4 (0-1, 0-1, 0-2)

Vaszjunyin Artyom vezetőedző, DEAC: - Szerintem mindenki látta, mi hiányzott. A góllövés, hisze az akarat megvolt, a helyzeteink megvoltak. 0-2-nél még úgy éreztük, hogy egy jó lövéssel vissza tudunk jönni a mérkőzésbe. Egy bulinál ment el a meccs, amikor ott megkaptuk a harmadikat. Nyilván próbálkoztunk, de érezhető volt, hogy ez azért nem az a csapat, amelyik ellen be lehet találni pár perc alatt négyszer.

Fodor Szabolcs vezetőedző, FTC:
- Tudtuk nagyon jól, hogy a Debrecen hazai pályán erős. Sose könnyű itt játszani a kisebb pályán, keményen dolgoztak a debreceniek, kellett volna nekik a pont. De ezúttal nagyon profin lehoztuk ezt a mérkőzést. Volt egy jó kapusteljesítményünk, az emberhátrányos védekezés jól működött, emberelőnyben is gólt szereztünk. Jól kontrolláltuk a meccset, nem sok területet adtunk a Debrecennek.