Nagy győzelmet aratott a DEAC

2018.12.06. 23:27 |
Az éllovas Csíkszereda egy héten belül másodszor kapott ki az Erste Ligában. A Brassó újabb rangadót nyert meg.

DEAC-Sport Club Csíkszereda 6-0 (2-0, 3-0, 1-0)

A Csíkszereda sorozatban megnyert hét mérkőzés, köztük az FTC elleni sikeres rangadó után zsinórban kétszer kapott ki, ráadásul úgy, hogy gólt sem tudott szerezni. A DEAC idén már egyszer legyőzte a Sportklubot, így a recept már ismert volt, és sikerrel is alkalmazták újra David Musial fiai.

A Debrecen második emberelőnyét gólra váltotta Hári Norbert révén, majd két és fél perc múlva Silló Arnold is betalált, így megnyugtató előnyre tett szert a hazai csapat. A második játékrészben a némileg tartalékos Csíkszereda jóval többet lőtt kapura (9:26), de a gólokat a DEAC szerezte, bő tíz perc alatt hármat: Hugo Turcotte, Salló Barna és Jiri Behal is eredményes volt.

Az utolsó harmadban sem tudott betalálni a vendég gárda, Kovács Bronson viszont gyorsan kihasznált egy fórt három gólpassza után, ezzel fölényessé téve a különbséget. Hetényi Zoltán a kapuban bravúrosan teljesített, összesen 48 lövést hárított.  

A DEAC visszatalált a győztes útra a Vasas ellen kisiklás után, és az önbizalomnövelő sikert követően majd a Vienna Capitals II ellen játszik pénteken, míg a Szereda Újpesten javíthat.

Nyilatkozatok

David Musial, vezetőedző, DEAC: „Az volt a kulcs, hogy mindenki koncentráltan játszott, tiszta fejjel, és ragaszkodtunk az előre megbeszéltekhez. Igazi csapatgyőzelem volt. Nem beszélünk a Vasas elleni meccsről többet, csak készülünk a következő feladatra. Mindenki együtt dolgozik, Zoli nagyszerű volt a kapuban, remek győzelmet arattunk.”

Hozó Levente, vezetőedző, Csíkszereda: „Már a második mérkőzésen nem tudtunk gólt lőni, ez az egyik legnagyobb gond. Megvoltak a lehetőségeink, ha beütjük őket, akkor másként alakul a mérkőzés. Két harmadon keresztül nagyon nyomtunk, de rosszul jöttünk ki belőle, és a harmadik harmadra már összeomlott a társaság.”

Gyergyói HK-Corona Brasov  2-4 (0-1, 1-2, 1-1)

Nem sikerült jól Mikael Tisell bemutatkozása a Gyergyó kispadján. A hazaiak lőttek többet kapura az első harmadban, mégis a Brassó szerzett vezetést, a 15. percben emberelőnyből Daniel Tranca volt eredményes. A második felvonásban Jereme Tendler növelte a különbséget, szintén fórból, majd Roberto Gliga is betalált, így a 35. percben már hárommal vezettek a vendégek. A Gyergyó azonban nem adta fel, Makszim Vesutkin gyorsan szépített, majd sikerült gólra váltani egy emberelőnyt is Pavel Vorobjev révén a 45. percben. A hazaiaknak így még bőven maradt idejük egyenlíteni, de próbálkozásaikat megakasztotta, hogy emberhátrányba kerültek. A hajrára a kapust is lehozták a gyergyóiak, ám ez nem sült el jól, Gliga bevette az üres kaput, ezzel eldöntve a meccset.

A Brassó továbbra is jó formában van, legutóbbi 14 meccséből 12-t megnyert, így pedig egy pontra megközelítette az FTC-t is, igaz, négy meccsel többet játszott.