Nagy Gergő döntött a Fradi-Sportklub rangadón

2023.01.21. 16:51 |

Az utolsó négy percben kétszer is betalált a Fradi kapitánya, megnyerve csapatának a fontos találkozót.

Az FTC-Telekom felemás erdélyi túrája után hazatérve, a FEHA elleni hosszabbítással fűszerezett sikerből érkező Sportklub Csíkszeredát fogadta a Tüskecsarnokban, tévés mérkőzésen. A két gárda kilenc napja Erdélyben is találkozott, akkor 4-2-es Sportklub-győzelem született.

Az első percekben kóstolgatták egymást a csapatok, az első komoly lehetőség a 8. percben Kreisz Brúnó nevéhez fűződött, aki egy korongszerzés után ziccerben nem tudott túljárni Adorján eszén. A 11. percben Hrabal kiállítása nyomán a Sportklub került emberelőnybe, ám Mikkola próbálkozásait Nagy Kristóf több ízben is hárította.  A 14. percben Sallót zavarták a büntetőpadra a játékvezetők, majd később Schaust is leültették. Ki is használta a lehetőséget a Fradi: az első lövést még Adorján védte, ám beszorult a Sporklub hálóőre alá a korong, a nagy kavarodásban pedig Julius Marva volt a legszemfülesebb, vezetést szerezve a hazaiaknak (1-0).

A 29. percben Hrabal ült le újra a büntetőpadra. Az előnyben Stach nagy passza után Cody Milan találta magát a kapuval szemben, ám közvetlen közelről fölé lőtt. Egyre többet zajlott a hazaiak harmadában a mérkőzés, de jól zárt a ferencvárosi védelem, nem talált fogást a Csíkszereda. A 36. percben Kubát kapott két percet sportszerűtlen magatartásért, de nem forgott igazán veszélyben a vendég kapu. Az utolsó harmadra is 1-0-s hazai vezetéssel fordulhattak a csapatok.

A harmadik játékrészre megélénkült a játék. A 42. percben megtört a jég, egyenlített a Sportklub: Krikunov készített vissza a kapu mögül Szkacskov elé, aki gyors lövéssel meglepte a mozdulni is alig tudó Nagyot (1-1). A 45. percben Seregélyt állították ki. Sofron kapuvasig jutott, majd Hrabal két percét is megúszta a Fradi. Sokáig úgy tűnt hosszabbítás dönt majd a találkozón, Nagy Gergő viszont másképp gondolta. A Ferencváros csatára az 56. percben korongot szerzett a Sportklub harmadában, majd megpattanó lövése a bal alsóba vágódott (2-1). Az 58. percben Kulmala egyéni akcióját még bravúrral védte Adorján, ám a lecsorgóra Nagy Gergő érkezett, és az üresen maradt kapuba passzolt (3-1).

A Fradi ezzel a sikerrel pont azt a DEAC-ot előzte meg a tabella hatodik helyéért, akikkel holnap fontos meccset vívnak a Tüskében. A Sportklub szintén holnap Újpestre látogat.

Nyilatkozatok

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: „Ahogy közeledünk a vége felé a bajnokságnak, ott mindig minden győzelem egyre nagyobb jelentőségű, és egyre több önbizalmat tud adni. Szóval igen, nagyon kellett ez nekünk. Az első, meg a harmadik harmadban nagyon jól menedzseltük a meccset, jól tartottuk a taktikát és a szisztémát, és nagyon jó csapatként funkcionáltunk. A második harmadban volt egy kis hullámvölgyünk, ott egy picit szétestünk, ott ezek a dolgok nem annyira voltak meg. Ezt a harmadik harmadra újra össze tudtuk rakni úgy, mint az elsőre, és ez a két jó harmad és egy oké harmad elég volt a győzelemhez.”

Tom Coolen, vezetőedző, Csíkszeredai Sportklub: „Egy-egy volt öt perccel a vége előtt, nagyon szoros mérkőzés volt, meg is nyerhettünk volna. Kemény küzdelem, de úgy gondolom a végén a hazai csapat talán megérdemelten nyerte meg a találkozót. Több lehetősége volt a Ferencvárosnak, de így is nagyon szoros, jó mérkőzés volt. A kapusunk remekül védett, de picit csalódott vagyok, hogy veszítettünk. Abban reménykedtem sokáig, hogy legalább egy pontot tudunk szerezni. Sajnos egy fontos pillanatban eladtuk a korongot és egyből megbüntettek bennünket, az el is döntötte a meccset.”