Mr. Spirit: három jelölt a díjra

2020.05.16. 10:00 |
Az Erste Bank Higgy Magadban díjainak kategóriáival folytatjuk a szezonzáró elismerések jelöltjeinek ismertetését.

Az Erste Liga főszponzora, az Erste Bank a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is különdíjakkal jutalmazza az idény játékosait. A szezon végén három Higgy Magadban elismerést adnak át, ezek közül a Mr. Spirit díja annak a játékosnak jár, aki példamutató magatartásával, hozzáállásával, munkavégzésével emelkedik ki társai közül.

A Higgy Magadban díjakra az Erste Liga csaptai jelöltek, a győztesről az Erste Bank vezetői döntöttek. A díjazott személye május végén derül ki.

Azari Zsolt sokat tett a dunaújvárosi jégkorong hírnevének öregbítéséért, és amikor szükséges volt, az életben tartásáért. A 2003-2004-es idénytől kezdve, két rövid kitérőt leszámítva csak szülővárosa együttesében szerepelt, amelynek már csapatkapitánya is. Az edzésmunkája és hozzáállása ismerői szerint példaértékű, mindig a maximumra törekszik. 485 Erste Liga-meccsen 507 pontot szerzett. Az élsport mellett két diplomát szerzett. Sportemberi magatartása, alázata és elhivatottsága utat mutat a fiataloknak is.

Hetényi Zoltánt mindenki igazi csapatembernek tartja. A válogatott kapus a DEAC kulcsjátékosa, akinek véleménye, hozzáállása meghatározó az egész szakosztály számára. Tavaly a DEAC legjobbjának választották a klub 2500 igazolt sportolója közül. Életvitelét teljes profizmussal rendeli a sportkarrier alá, de abban is példát mutat, hogyan lehet az élsportot és a tanulást összeegyeztetni. A Debreceni Egyetem vadgazdálkodási mérnök szakán másodéves, a meccsek és edzések mellett egyéni tanrendben végzi tanulmányait.

Roczanov Dezső négyszeres bajnok. Több klubjában is alapember volt, és bár sok kisebb és súlyosabb sérülés is hátráltatta, ezekből mind felállt. Az FTC-Telekomban a harmadik-negyedik sorban szerepel, de társai szerint példamutató a hozzáállása a sportághoz, edzésmunkájával, életvitelével és jellemével is kivívta a tiszteletet.