Miskolcon is nyert a MAC

2018.03.27. 21:52 |

A MAC 3-2-re nyert a DVTK Jegesmedvék vendégeként, így egyetlen győzelem választja el az Erste Liga megnyerésétől.

Miskolcon is teltház fogadta a döntő résztvevőit, és a hazai közönség által hajtott DVTK jól is kezdte a meccset. Bő fél perc után már vezetett a csapat: egy korongszerzés után Vas passzából Galanisz lőtt a rövid felsőbe. A Jegesmedvék támadásban maradtak, és sorra alakították ki a helyzeteket Bálizs kapuja előtt, de újabb gólt nem értek el. A játékrész felénél kiegyenlítetté vált a játék, és a MAC szinte első komoly ziccerét gólra váltotta: a 12. percben Dansereau tette le a korongot Klempának, aki a hosszú felső sarokba bombázott. Nagy volt az iram, mindkét csapat lendületesen játszott, és a helyzetek sem maradtak el. A lehetőségek közül egyet aztán a fővárosiak tudtak gólra váltani, a 18. percben Bodó játszott Garáthoz, aki kapásból nagy gólt szerzett.

A második harmadot a MAC kezdte jobban, és gyorsan növelte előnyét. Orban passza után Bodó szép mozdulattal elhúzta a korongot Adorján előtt, és közelről nem hibázott. A DVTK kettős emberelőnyben támadhatott a hátrány csökkentéséért, ám ebből nem született gól, de öt a négy ellen sikerült bevenni Bálizs kapuját a 27. percben: egy gyors akció végén a háromszögelés Galaniszra jött ki, aki megszerezte keddi második – s döntőbeli ötödik – gólját. Nagyobb fokozatra kapcsolt a címvédő, és ismét emberelőnybe került, de ezzel nem tudott élni. Az utolsó percek a MAC-ról szóltak, ám a hazaiak rendezték védelmüket.

A harmadik játékrész kiegyenlített csatát hozott. Előbb Bálizsnak kellett kétszer bravúrral védenie, majd Adorjánt dolgoztatták meg a vendégek. A 48. percben ismét előnybe került a DVTK, de a fővárosi csapat jól védekezett. Jöttek előre a miskolciak, de az átütő erő hiányzott a támadásokból, és az sem segítette a dolgukat, hogy az 56. percben Vojtkónak kellett leülnie. Fórban a MAC nem tudta lezárni a meccset, így a miskolciak kaptak még egy esélyt, és a hajrára a kapust is lehozták, de komoly lehetőségig nem jutottak el.

A MAC újra nyert, és már csak egy siker választja el a bajnoki címtől. A párharc szerdán Miskolcon folytatódik.

DVTK Jegesmedvék-MAC Budapest 2-3 (1-2, 1-1, 0-0)

Nyilatkozat

Mikael Tisell: "Az eddigi mérkőzések közül ez volt a legszorosabb, ezért is fáj az eredmény. Jól kezdtünk, és megvoltak a helyzeteink is, de nagyon sokszor nem sikerült betalálni ezekből, így pedig nem lehet mérkőzést nyerni. Meg kell próbálnunk az eddigieket magunk mögött hagyni, holnap ismét minden beleadunk."

Majoross Gergely, MAC: "Nem kezdtünk jól, az elején nem tudtuk azt játszani, amit szeretnénk. Aztán sikerült többet kontrollálni a játékot, kevésbé volt esetleges a hoki. Az utolsó harmadban nagy küzdelem volt a jégen, túl korán váltottunk nagy passzivitásba, de sikerült megoldani így is. A legfontosabb, hogy megvan a harmadik győzelem."