Menetel a Gyergyó és a Szereda, javított az FTC

2021.10.17. 20:24 |

Brassóban nyert a Ferencváros erdélyi túrája végén. A GYHK és a Csíkszereda ezúttal is otthon tartotta a három pontot. Az UTE hosszabbításban nyert a fővárosi rangadón.

SC Csíkszereda-DEAC 6-3 (1-0, 4-0, 1-3)

Fél óra alatt eldöntötte a meccset a címvédő, amely addig öt gólt szerzett a Csíkszereda, a DEAC-on a kapuscsere sem segített. Sofron duplázott, Stach három asszisztot jegyzett.

Az utolsó harmadot megnyomta a DEAC, de amikor közelebb zárkózott volna, Péter Balázs is eredményes volt.

A Csíkszereda negyedszer is nyert az edzőváltás óta, a debreceniek viszont ötös negatív szériában vannak.

Nyilatkozat

Hozó Levente, vezetőedző, SC Csíkszereda: „Rengeteg erőt kivett belőlünk a három hazai mérkőzés. Ma igazából húsz percet játszottunk a második harmadban és az elég volt, hogy nyerni tudjunk. A mérkőzés végére a védekezésünk szétszórt volt, olyan volt, mintha pingpong meccset láttam volna, ami gondolom jó volt a nézőknek, az edzőknek már kevésbé. A csapat erőssége jelenleg a góllövés."

David Musial, vezetőedző, DEAC: „Jól kezdtük a mérkőzést, az első harmadunk rendben volt. Aztán a második játékrészben teljesen másképp jöttünk ki a jégre, nem úgy játszottunk, ahogy kellett volna, ott szúrtunk el mindent. A harmadikban próbáltunk kapaszkodni, a saját játékunkat tudtuk időnként játszani, de már túl késő volt. Két sérült alapjátékosunk is vissza fog térni jövő héten, akikkel remélhetőleg újból megtaláljuk önmagunkat és találkozókat tudunk nyerni."

Gyergyói HK-DVTK Jegesmedvék 2-1 (2-0, 0-1, 0-0)

Kimaradt emberelőnyök után Orban szerezte meg a gyergyói vezetést negyedóra játék után, majd a következő fórjával már élt a hazai csapat, Vincze Péter talált be. A DVTK gyorsan tudott szépíteni. A folytatás élénk játékot hozott, ám a kínálkozó lehetőségekkel, így az újabb kiállításokkal már egyik csapat sem tudott mit kezdeni.

A DVTK sorozatban hetedszer kapott ki, ezek közül öt volt egygólos vereség. A Gyergyó hetedszer nyert és vezeti a ligát.

Nyilatkozat

Brasov Wolves –FTC-Telekom 0-4 (0-0, 0-2, 0-2)

Az FTC két emberhátrányt is kivédekezett az első harmadban, amely sok lövést hozott mindkét oldalon. A második felvonás elején Somogyi szerezte meg a vezetést a vendégeknek, majd Kulmala növelte a különbséget – a Brassó nem tudott válaszolni. Arany az utolsó húsz percben is megőrizte kapuját a góltól, pedig négyszer is fórban támadhattak a hazaiak. A zöld-fehérektől Pavuk és Fowlie is betalált, így a vége fölényes siker lett.

Az FTC két vereség után győzött, a Brassó két siker után kapott ki, így a csapatok helyet cseréltek a tabellán.

Nyilatkozat

Dave MacQueen, vezetőedző, Brassó: „Tudtuk, hogy a Fradi jó csapat és jó meccset vártam tőlük. Csalódott vagyok az eredmény miatt, de a játékosaim teljesítménye miatt nem, mindent megtettek, amit ilyen rövid kispaddal lehetett.”

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC: „Az előző két vereség után győzelemmel akartuk zárni a túrát. Nagyszerű csapatmunkával ez sikerült is, mindenki keményen dolgozott végig, a kapusunk jól védett és az emberhátrányos védekezés is hibátlanul működött. Szükségünk volt erre a három pontra, nagyon boldog vagyok a győzelem miatt.”

 UTE–MAC HKB Újbuda 2-1 (1-0, 0-1, 0-0, 1-0) - hosszabbítás után

Nem szakadt meg a MAC HKB Újbuda sorozata, továbbra sem kapott még ki ugyanis a rendes játékidőben Kangyal Balázs csapata. Az UTE elleni vasárnapi bajnokin – amelyet a helyszínen tekintett meg Sean Simpson, a férfiválogatott szövetségi kapitánya – ezzel együtt vereséget szenvedtek a vendégek, a hosszabbításban Nemes Benjámin döntött, méghozzá a 19. másodpercben.

Addig azért történt egy s más: a meccs előtt például ünnepélyes keretek között búcsúztatták az augusztusban aktív pályafutását befejező, az UTE színeiben hét szezont lehúzó Sikorcin Ladislavot. A meccset ismét Rajna Miklóssal a kapuban kezdte az Újpest, a kétszer is A hét játékosának választott hálóőr ezen a találkozón is remekelt, 97,62%-kal zárt, 42 lövést kapott a statisztika szerint.

Balogh Bence szerezte meg a vezetést a hazaiaknak a 16. percben, nem volt feltétlenül érdemtelen a vezetés, de azért a MAC többet próbálkozott (az egész meccsen egyébként). Az első harmadban kényszerű cserét kellett végrehajtani a vendégeknek, Bálizs Bence sérült meg, Farkas Roland állt a helyére a kapuba.

A sérülése után visszatérő Ádám Zsolt góllal tért vissza a jégre, a Baloghéhoz hasonló, kipattanó után bekotort korong új színt adott a meccsnek. Nyílt lett, a harmadik harmadban már paprikássá is vált, végül a ráadásra maradt a döntés.

Itt nagyon gyorsan elcsente a korongot Nemes Benjámin és a szóló után nem hibázott. Az UTE harmadik ráadásban szerzett győzelme volt a vasárnapi, a lilák a negyedik helyen állnak a tabellán.

Nyilatkozat

Virág Csaba, vezetőedző, UTE: „Ez egy oda-vissza játék volt, nagy volt a sebesség, az iram. Úgy lehetett érezni, mintha az döntene, hogy ki hibázik nagyobbat. Próbáltunk egyszerűen játszani, ez olykor sikerült, olykor nem, de a döntő részben inkább sikerült. Nem mehet mindkét csapat haza három ponttal, pedig úgy lett volna igazságos, de persze örülök, hogy azért több ponttal gazdagodtunk, mint az ellenfél. Ma is nagyon jól jött a buzdítás, köszönjük a segítséget a szurkolóinkat, a hazai pálya a nehéz helyzetekben mindig hatalmas erőt ad.”

Marton Tibor, másodedző, MAC HKB Újbuda: „Ha a profi edző beszél belőlem, akkor nem jó, hogy nem szereztük meg a három pontot. De ha az az edző, aki a játékosok nagy részét nevelte is, elégedett lehetek a munkával, amit a jégen láttam. Tízzel többet lőttünk kapura, persze a videóról majd kiderül, hogy ezeknek hány százaléka volt minőségi helyzet. Ha ránézek a tabellára, ez egy rangadó volt, a két csapat kapta eddig a legkevesebb gólt a ligában, és a védekező munkával ezúttal sem volt gond. Született egy újpesti munkagól, mi is lőttünk egy munkagólt. Ami a mi szempontunkból fontos, hogy a kapuban helyt állt egy 19 éves kapus, akit a frigóból küldtünk be, egy másik 19 éves játékosunk pedig gólt szerzett. Bárki nyerhetett volna ma este, de a három a három elleni játékban egy pillanatnyi hibát vétettünk, ezt pedig az ellenfél kihasználta. Bálizs Bencének a lovaglóizma sérült meg, meglátjuk, hogy ez mennyi kihagyást jelent, de őt ismerve valószínűleg nem kell sokáig nélkülöznünk.”