Meglepetések napja

2019.11.03. 23:05 |
Ráadásban kapott ki az éllovas Csíkszereda, míg az Újpest kiütéses vereséget szenvedett a Tüskecsarnokban. Javított az FTC, a DEAC pedig tovább nyújtja győzelmi sorozatát az Erste Ligában.

SC Csíkszereda–Gyergyói HK 4-5 (1-1, 2-1, 1-2, 0-1) – hosszabbítás után

A szezonban először találkozott Csíkszeredában a Sportklub és a Gyergyó, és a meccs egyben román bajnokinak is számított.. Némi tapogatózó játék után egymás után két fórt is kapott a vendég csapat. az elsővel semmit nem tudtak kezdeni, míg a másodikat Vorobjov értékesítette. Egyenlő létszám mellett a hazaiak többször kerültek helyzetbe, de a gól elmaradt. Aztán jöttek a fórok, és jött a csíkszeredai egyenlítés is: Pelley jól szúrt bele Shalla lőtt passzába. A harmad kettős gyergyói előnnyel ért véget.

A kettős fór áthúzódott a második felvonásra, és ezzel Vorobjov ismét élt.  Egyenlő létszám mellett óriási tempót diktált a Sportklub. A Gyergyó erejéből kontrákra futotta. A hazai nyomás a 36. percben ért góllá, amikor Rokaly Szilárd értékesített egy kipattanót, majd alig egy percen belül Kuljas mesteri passzából Shalla szerzett vezetést.

A záró harmadra elszántabb vendégcsapat korcsolyázott ki és azonnal össztűz alá vette Adorján kapuját. Pesztunov a vasat találta el, míg Sára és Valdix ziccert rontott. Két emberhátrány megtörte a gyergyói játékot, de végül ebből jól jöttek ki. A második csíki fórban ugyanis Péter lógott meg szólóban és egyenlített. A hajrá mozgalmasan alakult. A Sportklub nem adta fel és a következő előnyét már értékesítette Taratuhin révén. Erre is volt válasza a vendégeknek, az 59. percben Góga egalizált.

A hosszabbítás gyakorlatilag helyzetek nélkül csordogált, amikor egy csíki játékos elhagyta az ütőjét és ez elég volt, hogy a vendégek létszámfölénybe kerüljenek Adorján kapuja előtt. Az új igazolás, Matthew Rupert el is döntötte a bónuszpont sorsát.

Nyilatkozat

Jason Morgan, vezetőedző, Csíkszeredai Sportklub: „Végtelenül elégedetlen vagyok az eredménnyel. A vendégcsapat alapos változásokon ment át az elmúlt időszakban és motiváló is lehetett, hogy a listavezetőt kell legyőzniük. Hozzá kell szokjunk, hogy mindenki ezzel a szándékkal fog ellenünk jégre lépni. Ahogy történt ezen a mai meccsen. Két alkalommal is vezettünk és engedtük visszajönni az ellenfelet. Előbb emberelőnyben, majd egy bulit követően kaptunk gólt. Több rossz döntést hoztunk ekkor. A hosszabbításban bármi megtörténhet. Megszakadt a győzelmi sorozatunk, remélem egy újat nyítunk meg.”

Malcolm Cameron, vezetőedző, Gyergyó: „Nagyszerű hangulat volt a mai meccsen, ahová sok szurkolónk kísért el minket. A második harmad nagyon csúnyára sikerült a részünkről, azzal elégedetlen vagyok, a kapusunk tartott meccsbe. Összességében viszont egy mestermunkát tettünk le az asztalra. Elhittük azt, hogy nem csak egyszerűen jó csapat vagyunk, hanem bárkit legyőzhetünk. Nagyszerű játékosok alkotják a csapatot, akiknek nem kellett külön elmagyarázni, hogy azt amit a második harmadban nyújtottunk, azt nem szabad még egyszer megmutatni. Örülök és büszke vagyok a csapatra.”

FTC-Telekom–Schiller-Vasas HC 5-0 (1-0, 1-0, 3-0)

A nézők nélküli meccsen a címvédő, felpaprikázva legutóbbi veresége után nagy fölényben játszott és Karmeniemi fórból szerezte meg a vezetést a 18. percben. A második harmad elején újabb ferencvárosi emberelőny következett, ezt Németh értékesítette. A folytatásban is lendületben maradt a Fradi, Ságinak volt dolga bőven. A Vasas is eljutott helyzetekig, de a szépítés nem jött össze.

Az utolsó harmad első percében is gólt lőtt a Fradi, ezúttal Roczanov érkezett jókor egy kipattanóra. Sági továbbra is nagyokat védett, de a hajrában még Nagy Gergő, majd Tóth Richárd is betalált, ezzel fölényessé téve a hazai sikert.

Nyilatkozat

DEAC–Corona Brasov 5-4 (1-1, 1-1, 2-2, 1-0) – hosszabbítás után

Szoros meccset játszottak a csapatok. A DEAC a 10. percben Novotny révén szerzett vezetést, de erre Gliga gyorsan válaszolt. A második harmad két brassói fórt hozott, de gólt mégis teljes létszámban szereztek: Péter Balázs talált be. A debreceniek is emberelőnyben támadhattak a folytatásban, kettősben is, végül a negyediket sikerült értékesíteni, és Hári egyenlített.

Az utolsó harmad is hasonlóan alakult: a Brassó előnybe került, a DEAC reagált. Előbb Fowlie találatát Hári, majd Armstrong gólját két perccel a vége előtt Izacky egyenlítette ki.

Jöhetett a hosszabbítás. A vendégek több helyzete kimaradt, míg Novotny a második percben nem hibázott.

A DEAC sorozatban kilencedik meccsét nyerte meg az Erste Ligában, míg a Brassó öt siker után először kapott ki.

Nyilatkozat

Hokiklub Budapest-UTE 6-2 (1-0. 3-1, 2-1)

A hazaiak a hetedik percben Koski révén megszerezték a vezetést, az UTE fórból sem tudott egyenlíteni. Aztán a második felvonás elején Kovács Sebestyénnek sikerült egalizálni, de a HKB nyolc perc alatt három góllal válaszolt: Pápa, Szappanos és Koski talált be.

Jens Brandström csapata az utolsó harmadot is hozta: Szűcs és Pihlqvist egy percen belül volt eredményes, az újpestieknek csak az eredmény kozmetikázására volt erejük.

A Hokiklub a játéknap meglepetését érte el.